Včerajšnja tekma v Velenju se je začela z 45 minutno zamudo, saj so Koprčani zaradi gneče v prometu zamudili na tekmo. Tekma je bila za Koprčane zelo pomembna, saj se borijo za mesta, ki vodijo še v Evropo, velja pa še omeniti, da so imeli na lestvici le točko prednosti pred Domžalčani. Pri Rudarju so se v moštvo vrnili po prestani kazni Leon Črnčič, Ivan Firer, Senad Jahić in Denis Klinar, medtem, ko sta Matjaž Rozman in in Aleš Jeseničnik poškodovana. Pri Koprčanih pa sta se v moštvo po prestani kazni vrnila Miroslav Čovilo in Bojan Đukić. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 32. krog. Glavni sodnik: Davor Drečnik
Velenje: Stadion Ob jezeru, 450 gledalcev.

RUDAR 1:4 LUKA KOPER
Strelci: Firer (50); Čovilo (8), Mendy (17), Berko (25 ag), Guberac (45)

Rudar: Pašagić, Bubalović (46 Črnčič), Stjepanović (64 Klinar), Firer, Rotman, Berko, Jahić, Kašnik, Bratanović (79 Podlogar), Radujko, Eterović. Trener: Jernej Javornik.
Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Galešić (53 Bradaschia), Mendy (90 Lotrič), Črnigoj, Mavrič, Bagarić, Hadžić, Čovilo, Pučko (87 Žibert). Trener: Rodolfo Vanoli.

 

Že na začetku srečanja so kanarčki dali jasen signal, da so prišli v Velenje zelo motivirani, saj so v osmi minuti tekme po prekršku Kašnika nad Črnigojem povedli. Prosti strel je izvajal Goran Galešić, poslal lep predložek v kazenski prostor kjer je bil najvišji Miroslav Čovilo, ki je z glavo matiral nemočnega Pašagića. Že dve minuti kasneje so tudi Velenjčani zapretili. Prosti strel je izvajal Firer, Bubalović je bi najvišji v kazenskem prostoru vendar je Nenezić odlično posredoval in žogo odbil a le do Berka, ki pa je žogo poslal mimo vrat Koprčanov. Le par minut kasneje znova priložnost Knapov, da bi rezultat izenačili. Po podaji Eterovića iz kota je Firer atraktivno poizkusil a je Koprski vratar zopet odlično posredoval. Nato pa 16. minuta in huda napaka obrambe Rudarja. Po dolgi žogi Koprskega igralca je obrambni igralec Rudarja nerodno sprejel žogo, le ta je prišla do Mendya, ki je streljal po tleh iz kakšnih 30 metrov, Pašagiću pa je žoga spolzela in ušla v gol. S tem zadetkom so Koprčani kaznovali Knape za njihovo neučinkovitost. Na semaforju je bilo 0:2 za goste. V 24. minuti ponovno zadetek in povišanje vodstva Koprčanov. Najprej je Pašagić nespretno posredoval, podal Kašniku kateremu je Pučko odvzel žogo, prišel do strela, Berko pa je strel Pučka blokiral a na žalost Velenjčanov samo spremenil smer žoge, ki je končala za hrbtom Pašagića. Velenjčani kljub velikemu zaostanku niso odnehali in še naprej napadali, tako je v 40. minuti Rajko Rotman prišel do lepe priložnosti a je streljal visoko čez gol. Nato pa 45. minuta. Ivica Guberac je izvajal prosti strel iz kakšnih 40 metrov, Pašagić je žogo brez problema ujel, a na njegovo nesrečo je stopil golovo črto in tako so Koprčani vodili že z visokih 0:4. Zanimiv prvi polčas, veliko priložnosti in zelo slab prvi polčas za vratarja Pašagića.

V drugem polčasu so takoj zapretili Velenjčani. Najprej lep strel Eterovića, vendar je zopet na pravem mestu Nenezić, ki je žogo odbil v kot. Nato pa 49. minuta, odlična podaja Rotmana v kazenski prostor, kjer je visoko skočil Ivan Firer in z glavo zatresel mrežo Koprčanov in znižal na 1:4. V 55. minuti srečanja je hitri Pučko zopet zapretil, a mu je zadetek preprečil branilec Rudarja Kašnik. Le pet minut kasneje nova akcija Velenjčanov. Po podaji iz kota je Firer lepo našel Eterovića, a je strel z glavo zaustavil vratar Nenezić, ki je bil danes zelo razpoložen. V drugem polčasu je Rudar deloval bolj zanesljivo. V 76. minuti tekme je Črnčič iz leve strani lepo centriral v kazenski prostor, kjer je ponovno skok dobil Firer, streljal z glavo a je tokrat Kanarčke rešila vratnica. Le par minut kasneje pa še ena odlična priložnost Velenjčanov, po odlični podaji Klinarja na drugo vratnico je do žoge prišel Eterović, streljal, a je Bradaschia preprečil zadetek Knapov. Tekma se je končala s končnim rezultatom 1:4 za Koprčane. Tekmo je zaznamovala neučinkovitost Velenjčanov, odličen Nenezić in nespretna obramba Knapov na čelu s Pašagićem v prvem polčasu, ki je pravzaprav tudi odločil tekmo. 

Foto: Tomaž Sinigajda

{quickgallery}RudarKoper_11-5-2013{/quickgallery} 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…