Koper je po zimski prevetritvi ekipe prvič zaigral na domači Bonifiki. Tokratni nasprotnik je bila ekipa Rudarja, ki se prav tako bori za obstanek v ligi. Zmaga bi ekipi iz Velenja na tej tekmi pomenila skok po lestvici, saj sta bili ekipi točkovno izenačeni. Prav slednje jim je tudi uspelo, saj je edini zadetek na srečanju že v prvi polovici prvega polčasa dosegel Klemen Bolha. Velenjčani so zadnjih dvajset minut odigrali tudi z igralcem manj, saj je bil izključen David Kašnik.


Že pred samim začetkom dvoboja med Luko Koper in Rudarjem iz Velenja je bilo jasno, da bo usodo tekme krojil tudi močan veter. V prvem polčasu so se proti vetru borili domači, v nadaljevanju, ko se je vetru pridružil še dež, pa gostje. V uvodnem delu srečanja sta si moštvi izmenjavali posest žoge na sredini igrišča, pravih priložnosti ni bilo. Prvo resnejšo priložnost za dosego zadetka so imeli gostje v sedmi minuti, ko so domači branilci storili prekršek na samem robu 16-metrskega prostora, vendar je udarec končal v živem zidu Koprčanov. Do 23. minute in udarca iz kota gostov, je bilo veliko prekinitev igre na obeh straneh. Po podaji Damjana Trifkovića se je na drugi vratnici sam pred vratarjem Kahlino znašel Klemen Bolha, ki je žogo s strelom v bližnji kot pospravil za hrbet domačega čuvaja mreže. Do 35. minute smo gledali bledo predstavo domačih, od katerih smo pričakovali ponovitev predstave z dvoboja z Olimpijo. Začelo se je s prostim udarcem, ki ga je uspešno obranil vratar Matej Radan. Najlepšo priložnost za dosego zadetka so domači zapravili v 37. minuti, ko so dvakrat zadeli vratnico, vendar je bil Marin Jurina pri drugem poskusu v prepovedanem položaju. Najnevarnejši domači igralec, Joel Valencia, je povzročal veliko preglavic na desni strani gostujoče obrambe in se v 38. minuti sam znašel pred vratrjem Radanom, ki pa ga je uspešno zaustavil.

Gostje so se v nadaljevanju zavedali, da morajo obraniti rezultatsko prednost iz prvega polčasa, kljub temu pa so prihajali do priložnosti za dosego zadetka. Prvo priložnost je zapravil Leon Črnčič, ki je udaril daleč od domačih vrat. Koprčani so do priložnosti prihajali predvsem iz prekinitev in prvo je v 57. minuti zapravil Toni Datković, ko je z glavo streljal preko vrat.  Gostitelji so vse karte stavili na napad in v 68. minuti jim je z nespametno potezo, ko je bil zaradi prekrška nad Jurino izključen David Kašnik, omogočil še večjo ofenzivo na gostujoča vrata. Koper je do konca tekme uspel nadzirati igro, vendar si resnejših priložnosti ni uspel priigrati. Najbližje zadetku so bili domači v 89. minuti, ko je v kazenskem prostoru do žoge prišel Ruben Belima, ki pa okroglega usnja ni uspel kontrolirati in jo je poslal preko gostujočih vrat. Gostje so zadržali prednost iz prvega polčasa, se zasluženo veselili prve pomladanske zmage ter pomembnih treh točk v boju za obstanek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…