Nogometaši velenjskega Rudarja so z golom Mateja Eterovića slavili pomembno zmago proti Gorici, ki si je sicer pripravila večje število priložnosti. Branilci Gorice so pozabili na dalmatinskega napadalca, ki je vratarja in kapetana gostov Vasjo Simčiča premagal s strelom z glavo na drugo vratnico. Eterović je zadel še enajstič letos in se je tako na drugem mestu lestvice najboljših strelcev izenačil z Enisom Đurkovićem in Nikolo Nikezićem.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 27. krog. Glavni sodnik: Damir Skomina.
Velenje: Mestni stadion ob jezeru, 500 gledalcev.

RUDAR 1:0 GORICA
Strelci: Eterović (55)

Rudar: Rozman (45 Pašagič), Jeseničnik, Kašnik, Bubalović, Jahić, Črnčič (73 Bolha), Radujko, Rotman, Klinar, Eterović, Firer (85 Podlogar). Trener: Jernej Javornik.
Gorica: Simčič, Mbida, Celcer, A. Jogan, Širok, Praprotnik, N’Diaye (84 Jakovljević), Vetrih, M. Mevlja (79 Bremec), Živec, Žigon. Trener: Miran Srebrnič.

 

Že v prvi minuti srečanja je Gorica pritisnila na gol Rudarja. David Kašnik je storil prekršek, iz prostega strela pa so Goričani izsilili kot. Kot je izvajal Žigon vendar je Vetrih z glavo meril nenatančno. Naslednja akcija Goričanov je sledila že v 4. minuti srečanja, ko je iz roba kazenskega prostora poizkusil Welle Ndiaye, vendar je vratar Rozman strel obranil. Nato so prišle minute Rudarja, ki je počasi začenjal prevzemati pobudo na tekmi. Tako so poizkusi Firerja, po podaji iz kota in po strelih Jeseničnika in Klinarja, najavili, da bo tekma še kako razburljiva in polna priložnosti. Očitno je bil Jeseničnik zelo razigran v soboto, tokrat je poizkušal iz leve strani, iz zelo težkega položaja, vendar je Simčič ostal zbran in obranil strel. Nato so Goričani, v 22. minuti prvega polčasa, poizkusili preko Mbide vendar mimo vrat. Nato je v 26. minuti tekme iz prostega strela poizkušal Amadej Vetrih vendar brez sreče. Jeseničnik je nato v 27. minuti tekme poizkušal iz prostega strela, vendar je tokrat vratar gostov Simčič ostal zbran in izbil žogo v kot. V 33. minuti tekme bi bil rezultat lahko kaj kmalu 0:1 za goste, vendar je Živec, po odlični podaji Mevlje, iz težkega položaja zgrešil gol, po tem, ko je že preigral vratarja Rozmana. 

Začetek drugega polčasa je prinesel prvo menjavo v domačem moštvu. Prvega vratarja domačih je domači trener Javornik moral zaradi poškodbe zamenjati, tako je Matjaža Rozmana zamenjal Alen Pašagič. Začetek 2. polčasa je prinesel edini zadetek na tekmi, ko je po lepem predložku Jeseničnika iz leve strani, Eterović še enkrat več dokazal, da se odlično znajde v Rudarju, zadel je namreč z glavo in premagal nemočnega Simčiča. Po zadetku Mate Eterovića, so gostitelji postali še bolj razigrani. Tako je v 53. minuti poizkušal Klinar vendar nenatančno, 55. minuti je zapretil Leon Črnčič in pravtako tudi on nenatančno. V 61. minuti bi domači lahko povišali svojo prednost, vendar je po dobrem predložku iz desne strani Jahića, vendar je tokrat Eterović slabo streljal z glavo. V 64. minuti tekme je Celcer poizkušal iz prostega strela vendar ni resneje ogrozil domača vrata. V 69. minuti je imel izjemno priložnost Saša Aleksander Živec, vendar je za las zgrešil domača vrata. V 78. minuti tekme je z močnim strelom iz roba kazenskega prostora poizkušal Jahič, vendar je vratar Simčič žogo izbil, vendar samo do Klinarja, ki pa izbite žoge ni znal najbolje zadeti z glavo. Nato je imel izvrstno priložnost Dejan Žigon, ki pa je nastreljal samo zunanji del mreže vratarja Pašagiča. Še zadnjo priložnost pa so si Goričani pripravili v sodnikovem podaljšku, ko se je Praprotnik najbolje znašel v kazenskem prostoru, vendar je njegov strel z glavo bil prešibak.  

Foto: Damir Mrkonjić

{quickgallery}Rudar-Gorica_6-4-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…