V Velenju bosta domači Rudar in kidričevski Aluminij zaključila 14. prvenstveni krog Prve Lige Telekom Slovenije. Srečanje na stadionu Ob jezeru se bo pričelo ob 18.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Asmir Sargaković.


Velenjčani so po reprezentančnem premoru doživeli poraz prot Muri v gosteh, ter kljub porazu ostali na predzadnjem devetem mestu lestvice. Trener knapov Marijan Pušnik bo tokrat zagotovo pogrešal Davida Kašnika, ki je v Murski Soboti prejel rdeč karton. Knapi si zagotovo želijo ponoviti zadnjo domačo predstavo, ko so v končnici ugnali Domžale ter si dokazali, da lahko. Knapi bodo proti rdeče-belim morali igrati napadalno, da vknjižijo še kako prepotrebne točke, s katerimi lovijo sredino prvenstvene lestvice. Velenjčani, ki imajo na svojem kontu zaenkrat le tri zmage, imajo veliko težav predvsem z neučinkovitostjo, saj so na trinajstih tekmah dosegli le deset zadetkov, kar znaša 0,8 zadetka na tekmo, najučinkovitejši knap Milan Tučić pa ima na svojem kontu tri zadetek. Velenjčani se ne morejo v letošnji sezoni pohvaliti niti z obrambo, ki je trenutno najmanj zanesljiva v Prvi Ligi Telekom Slovenije, tako, da v kolikor želijo, proti Aluminiju računati na točke, bodo morali prikazati eno boljših predstav v letošnji sezoni.

Kidričani prihajajo v Velenje v bistveno boljšem položaju, na lestvici zasedajo odlično četrto mesto v zadnjih tednu, pa so v dveh srečanjih dvakrat remizirali, najprej so se v prvenstvenem obračunu doma z Domžalami razšli brez zadetkov, v sredinem pokalnem obračunu v Krškem pa so po izničili zaostanek z dvema zadetkoma, ter se na koncu veselili pomembnega remija. Aluminij sicer za razliko od domačih srečanj, kjer so trenutno najuspešnejša zasedba v Prvi Ligi, bistveno težje nabira točke v gosteh. Varovanci Oliverja Bogatinov bi ob ugodnem razpletu srečanja v Domžalah, ter z zmago v Velenju lahko zavihteli celo na tretje mesto lestvice, tako da šumarjem motivov Ob Jezeru nebo manjkalo. Med tednom sta z zadetki zablestela novinca v kidričevski zasedbi Tadej Trdina in Elvir Moloku, ki bi lahko v napadu vsaj malo razbremenila Roka Kidriča prvega strelca šumarjev.

V edinem letošnjem obračunu so se zmage s 3:0 v Kidričevem veselili rdeče-beli. Se lahko knapi oddolžijo rdeče-belim za poraz ali se bodo še druge prvenstvene zmage v prvenstvu veselili šumarji?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…