Danes bodo novo sezono odprli tudi pri velenjskemu Rudarju, ki jih ob 17:30 na domačem stadionu Ob jezeru čaka prva tekma kvalifikacij za evropsko ligo. Nasprotnik knapov bo predstavnik San Marina Tre Fiori, ki je v predkvalifikacijah s skupnim izidom 3:1 premagal valižanski Bala Town.


Moštvo Marjana Pušnika je v petek na generalki proti splitskemu Hajduku odigralo prijateljskih 1:1, tokrat pa jih na evropskem prizorišču čaka ekipa, ki realno gledano spada vsaj nivo nižje kot so ga Velenjčani vajeni s slovenskih prvoligaških zelenic. S sedmimi naslovi prvaka je Tre Fiori najuspešnejši klub v svoji državi, nazadnje so ligo osvojili leta 2011. Njihov največji rezultat na evropskem prizorišču je prav napredovanje proti prej omenjenim Valižanom.

Knapi v tem letu praznujejo dva jubileja, in sicer 70 let delovanja kluba ter 20. obletnico njihovega največjega rezultata v zgodovini, ko so v sezoni 1997-98 osvojili slovenski pokal. Obema jubilejema se bodo poklonili z novimi dresi, ki bodo predstavljeni prav na današnji tekmi. Dizajn dresa je identičen tistemu, s katerim so Velenjčani osvojili edino lovoriko v klubski zgodovini, ob tem pa bo ob klubskem grbu v novi sezoni ponosno žarela še številka 70.

V kolikor si nogometaši Rudarja izborijo napredovanje jih že v naslednjem krogu čaka pravi spektakel, dvoboj proti romunskemu velikanu FCSB.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…