Triglav je v avstrijskem Lienzu odigral zadnjo pripravljalno tekmo z ruskim predstavnikom Rubinom iz Kazana.


Ruski velikan, redni udeleženec na evropski sceni, je nastopil z najboljšo postavo, manjkal je samo Yanni Mvilla. Trener Dušan Kosić ni mogel računati na Dialla, Šturma, Pelka in Stojnića, ker imajo še težave s poškodbami. Rusi so bili skozi celotno srečanje boljši tekmec, vseeno pa so Kosičevi varovanci želeli igrati odprt nogomet in se dobro zoperstavili proti favoriziranemu tekmecu. Rusi so se morali kar pošteno potruditi za zmago. Mrežo gorenjskega kluba je v osmi minuti načel Aleksander Ryazantsev, končni izid pa je v 66. minuti z bele točke postavil Izraelec Bibras Nathko. Prekršek nad Turkom Gorgdenizom Karadenizom je naredil branilec Osman Jouwara.

“Rubin je sila kakovostna ekipa z izjemnimi posamezniki. Veseli me, da so fantje prikazali nekaj dobrih kombinacij, kar je dokaza, da se da igrati tudi proti tako kvalitetnemu tekmecu. Raje izgubim 0:2 in dobim določene odgovore na vprašanja, kot pa da se zapremo in izvlečemo remi 0:0, ki pa nam v resnici prav nič ne bi pomenil. Tokrat sem dobil tudi potrditev, da nekateri izmed fantov lahko upravičijo zaupanje in Triglav pripeljejo na še višji nivo,” je po tekmi ocenil Dušan Kosič.

RUBIN KAZAN 2:0 TRIGLAV
Strelci: Ryazantsev (8), Nathko (66 pen)

Rubin Kazan (1. polčas): Arlauskis, Ansaldi, Navas, Marcano, Kuzmin, Nath, Kulik, Karadeniz, Eremenko, Ryazantsev Rondon. (2. polčas) Arlauskis, Getigezhev, Sharon, Kverkveliya, Abishov, Kislyak, Galiulin, Kasai, Katcharava (Azmun 73), Prudnikov. Trener: Kurban Berdyev.
Triglav: Curanovič, Jouwara, Boben, Klemenčič, Sever, Snoj, Pokorn, Krcić, Džajić, Nukić, Bubanja. Trener: Dušan Kosić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…