Za Maribor se prva tekma drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo ni izšla po željah. Švedi so ves čas narekovali tempo igri, igralci Maribora pa so bili po mnenju Rožmana preveč impresionirani nad vročim ozračjem v Tele2 Areni in se niso uspeli sprostiti.


“Nedvomno nimamo najboljše popotnice za povratno tekmo. Želja je bila prestati uvodne nalete, ko so bili gostitelji zelo evforični ob izjemnem ozračju. Imeli smo nekaj težav, a smo se uspeli ubraniti. V drugem delu 1. polčasa smo počeli tisto, kar smo si želeli in uspevali zadržati žogo dlje časa na nasprotnikovi polovici. Šli smo mirni v 2. polčas, s podobnim namenom, da onemogočimo njihove poskuse, a smo naredili dve napaki, kjer smo bili v številčni premoči v obrambi, pa smo dovolili protinapad… Žal moramo izpostaviti, da smo si privoščili prelahke zadetke za ta rang tekmovanja,” je po tekmi s Hammarbyjem za uradno stran kluba povedal Simon Rožman.

“Nismo bili na svojem nivoju, tudi igrišče nam je povzročalo preveč preglavic. Toda bolj kot podlaga pa je pomenilo težavo, da smo imeli pri hitrem prenosu žoge preveč dotikov, tako da so se tekmeci uspeli zgostiti pri postavitvi. Res škoda zaradi razpleta, saj smo vmes ostali mirni po prejetem zadetku in prišli do izenačenja. Gledano v celoti pa nam je manjkala mirnost v kontinuiranem napadu, imeli smo premalo izrazitih odkrivanj, premalo pretoka žoge na njihov prvi prtisk in smo bili posledično predolgo v fazi obrambe pod prevelikim pritiskom. Ni steklo, kot smo si želeli, ampak pred nami je še povratni dvoboj,” je bila kratka analiza terena.

“Ni nobene predaje, prav nasprotno. Videli smo, da imamo opravka z res kakovostnim nasprotnikom. Napovedovali smo, da naša ekipa v izgradnji ne more držati energije in kvalitete na 100% na vseh tekmah. Opazna je bila določena mera impresioniranosti na vročem gostovanju, ki je privedla do nesproščenosti v igri. Vračamo se na naravno travo, kar pa bo zdaj naša prednost. Tudi energija s tribun bo zdaj naša gonilna sila. Čaka nas zahtevna naloga, verjamem pa, da bo zgodba v Ljudskem vrtu povsem drugačna,” je za konec pred povratnim obračunom ozračje ogrel Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do šeste zmage, slovo Glažarja

V Ljudskem vrtu sta se pomerila Maribor in Radomlje, minimalne zmage pa so se z zadetkom v…