Mariborčani so nedeljski dvoboj proti Domžalam opravili z odliko in po dveh krogih ostajajo edino moštvo lige s stoodstotnim izkupičkom. Razpoloženje v taboru vijoličastih je, razumljivo, zelo pozitivno, dobra predstava proti dvakratnim državnim prvakom pa lepa popotnica pred povratnim obračunom Uefine konferenčne lige.

“Čestitke igralcem. Za odličen prvi polčas, res odličen. Obžalujemo lahko le, da ga nismo raztegnili še v nekoliko daljše časovno obdobje. Od prve minute smo narekovali tempo, imeli pravo mero agresivnosti, učinkovito tranzicijo, tudi kontinuniran napad je dobro stekel. Dosegli smo tri zadetke, imeli igralca več in nadzor igre,” je po dvoboju razlagal strateg petnajstkratnih državnih prvakov Simon Rožman, ki je predvsem v drugem polčasu videl tudi nekaj pomanjkljivosti v igri Štajercev, ko si njegovi varovanci več niso priigrali toliko priložnosti, a je s končno oceno videnega bil zadovoljen.

Rožman se je po koncu dvoboja zahvaljeval tudi navijačem, za dobro vzdušje na tribunah, nato pa se je že obrnil tudi proti četrtkovem povratnem obračunu proti švedskemu Hammarbyju: “Veseli dejstvo, da smo imeli veliko dobrih zadev v igri, ta tekma pomeni lepo popotnico za četrtek in imamo priložnost, da se oddolžimo za slabšo predstavo na Švedskem. Čaka nas zahtevno delo in skupaj, združeni z navijači, si lahko pričaramo magičen večer, saj bomo morali biti proti zahtevnemu nasprotniku na vrhunskem nivoju, če bomo želeli napredovati. Čaka nas res izjemno kvaliteten nasprotnik, ki je pokazal svojo moč na domačem terenu. Kljub slabšemu izhodišču pa se nismo predali, verjamem v moštvo.”


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nukić usoden za Domžalčane

Večerni dvoboj Prve lige Telemach je bil rezerviran za Olimpijo in Domžale, moštvi sta se …