Vijoličasti so včeraj v gosteh pri Aluminiju utrpeli visok poraz. Kidričani, ki so bili pred začetkom srečanja uvrščeni na zadnje mesto, so Mariborčane ugnali s kar 3:0 in s tem dosegli svojo prvo letošnjo prvenstveno zmago. Po tretjem prvenstvenem porazu, ki je le še poglobil krizo petnajstkratnih prvakov je Simon Rožman prepričan, da rezultat ne prikazuje realnega stanja na igrišču.


“Čestitke Aluminiju za zmago, mislim, da bi se lahko tekma obrnila v povsem drugo smer. Rezultat ne prikazuje realnega stanja na terenu. Spet smo si pripravili ogromno priložnosti, kaznuje nas praktično vsaka situacija. To sigurno ni dobro, po drugi strani pa prihajamo v situacije, a žoga enostavno noče v gol. Aluminij je izkoristil to, kar si je pripravil, mi na drugi strani pa ne. Tudi časovno smo gole dobili v situacijah, ko smo imeli prevlado, premoč. Enostavno nas individualne napake na koncu stanejo točk,” je razmišljal osemintridesetletni nogometni strokovnjak. Nezadovoljstvo nad prikazanim so po tekmi izrazili tudi navijači, ki od nogometašev, ki nosijo vijoličasti dres, vedno pričakujejo zmage:

“Upravičeno. Vsi skupaj se moramo zavedati, kaj pomeni ta dres in zakaj navijači hodijo na tekme. Ko z dolžnim spoštovanjem do nasprotnika, ne pokažemo razlike v kvaliteti, je nezadovoljstvo razumljivo. Pogledati se je treba v ogledalo. Zadeve, ki se nam dogajajo pri prejemanju zadetkov, se nam ponavljajo in tukaj ne gre za proces treninga. Ob tem pa moramo poskrbeti za večjo mirnost ekipe pri zaključkih. Trenutna učinkovitost ni na nivoju, ki bi se spodobil za NK Maribor.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…