Na s soncem obsijanem stadionu Ob jezeru je okrog tisoč gledalcev spremljalo všečno predstavo nogometašev Rudarja in Olimpije, ki pa ni postregla z zadetki, čeprav sta si obe moštvi priigrali nekaj lepih priložnosti. Glede na prikazano na igrišču je neodločen rezultat povsem realen in obe ekipi tako nadaljujeta svoj niz neporaženosti v prvenstvu, Velenjčani so osvojili najmanj točko na svoji tretji zaporedni tekmi, medtem ko se Ljubljančani lahko pohvalijo še s tekmo več.


Prvi polčas so bolje odigrali domači nogometaši, ki so resneje zapretili že v 7. minuti srečanja, ko je po strelu Babića prvič posredoval Šeliga in strel po tleh brez večjih težav ukrotil. Velenjčani so imeli lepo priložnost tudi v 14. minuti, ko je Klinar z desne poslal oster predložek pred gostujoča vrata, vendar pa je Firer z glavo meril previsoko. Domačini so nadaljevali z dobro igro in si najresnejšo priložnosti priigrali v 19. minuti. Babić je podal iz kota v kazenskem prostoru pa je najvišji bil Džinić, ki je sprožil strel z glavo, vendar je Šeliga odlično reagiral in svoje moštvo rešil rezultatskega zaostanka. Zaspani Ljubljančani so si edino omembe vredno priložnost priigrali šele v 41. minuti, ko je Šporar izvajal prosti strel na robu kazenskega prostora. Po njegovem prvem strelu je žoga zadela živi zid, po drugem pa je zletela tik ob desni vratnici Rozmanovih vrat.

Po odmoru so Ljubljančani vajeti igre prevzeli v svoje noge in bili odločeni potrditi sredino visoko zmago proti Radomljam. Že po dveh minutah drugega polčasa je do imenitne priložnosti po odlični globinski podaji Rodića prišel Šporar, ki je hitro sprožil, vendar je Rozman njegov poizkus z nogo odbil. Deset minut kasneje je z leve strani poizkusil tudi Vukčević in tudi tokrat je domači čuvaj mreže bil na pravem mestu. V 75. minuti igre so Ljubljančani po padcu Šporarja v domačem kazenskem prostoru zahtevali najstrožjo kazen, vendar je glavni sodnik Drečnik mlademu napadalcu pokazal le rumeni karton za simuliranje, kar je najbrž bila tudi pravilna odločitev. Zaključne minute srečanja so postregle še z dvema priložnostima Olimpije, vendar je ob prvi strel Zajca iz prostega strela ubranil Rozman in žogo odbil v kot, pri drugi pa je strel Bajrića z glavo zletel mimo leve vratnice. Šele v 87. minuti so prvič v drugem delu resneje zapretili tudi domačini in kaj kmalu bi se lahko veselili. Po kombinaciji med Bolho in Trifkovićem je slednji z desne strani poslal predložek pred gostujoča vrata do Crnčiča, vendar pa je Šeliga z obrambo srečanja rešil svoja vrata in žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Globoko v sodnikovem dodatku je iz prostega strela z ogromne razdalje sprožil še Jahić, vendar za razliko od sredine tekme v Domžalah tokrat ni bil tako natančen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…