Ljubljančani niso podlegli pritisku, ki ga je s približanjem na vsega točko zaostanka ustvaril Maribor. Zmaji so v praktično identičnem scenariju kot v jesenskem medsebojnem obračunu, v mrežo velenjskega Rudarja, ki je na trenutke deloval povsem nemočno in brezvoljno, pospravili pet zadetkov in na reprezentančni premor odšli s štirimi točkami prednosti pred Štajerci.


Prav Štajerec pa je bil eden osrednjih junakov ljubljanske zmage. Rok Kronaveter se je razveselil prvih pomladanskih zadetkov, v 24. minuti obračuna pa je z golom za 1:0 prekinil 223 minut dolg strelski post zmajev. Tudi sam je po tekmi priznal, da je po petih doseženih zadetkih čutiti določeno mero olajšanja, predvsem pa spodbude. “Po dveh tekmah brez doseženega zadetka je danes res spodbudno, da smo dosegli pet zadetkov. Ker smo imeli že na prejšnji tekmi veliko priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili, je bilo danes res pomembno, da zadenemo enkrat ali dvakrat. Po velikem številu priložnosti smo zadeli kar petkrat. To je dobra spodbuda za nadaljevanje, saj drugega dela prvenstva nismo pričeli kot smo si želeli. Kljub temu imamo še štiri točke naskoka in lahko mirno pričakujemo naslednje obračune,” je uvodoma dejal Mariborčan, ki se je z dvanajstimi zadetki na drugem mestu lestvice strelcev izenačil z Blessingom Elekejem, ki je večino včerajšnjega obračuna presedel na rezervni klopi. Po minimalni prednosti ob odmoru, so zmaji v nadaljevanju stopili na plin in z dobrim zaključkom prišli do visoke zmage: “Odigrali smo zelo dobro tekmo. Dobro smo krenili v dvoboj in si že v začetku priigrali priložnost ali dve. Morda bi lahko že v prvem polčasu izkoristili več priložnosti, vendar smo bili potrpežljivi, kar nas je nagradilo in na koncu je visoka zmaga ostala doma.”

Kljub identičnemu rezultatu kot konec avgusta, pa je bilo med takratno in včerajšnjo predstavo Olimpije moč opaziti precej razlik. Pod vodstvom trenerja Marka Nikolića Olimpija igra precej bolj taktično in se ne zaletava v napad. “V jesenskem delu sezone smo igrali z visokim pritiskom in tako puščali veliko prostora za svojim hrbtom, kar so nekatere ekipe znale izkoristiti. Mislim, da sedaj na igrišču stojimo veliko bolje. Morda si res ne priigramo toliko priložnosti kot prej, vendar vseeno dovolj, da lahko dobimo tekmo in jo mirno pripeljemo do konca,” poudarja 29-letni vezist, ki izpostavlja tudi pomen obrambne vrste, saj branilci in vratar Nejc Vidmar s svojo zanesljivostjo razbremenijo tudi napadalni del moštva: “Vsekakor je lažje, ko vemo, da za nami stoji blok štirih igralcev in še vratar. Vemo, da je Vidmar trenutno najboljši vratar slovenske lige. Res smo veseli, da je pri nas, svojo kakovost pa dokazuje tudi s tekmami, saj že nekaj ur ni prejel zadetka.”

Olimpija tudi na četrti pomladanski tekmi ni prejela zadetka, Nejc Vidmar pa je niz brez prejetega zadetka potegnil že na 749 minut, česar se veseli tudi branilec Nemanja Mitrović, ki z dobrimi predstavami vse resneje trka tudi na reprezentančna vrata: “Res je, že četrta zaporedna tekma brez prejetega zadetka, kar je fenomenalno. Tako moramo tudi nadaljevati. Tudi poudarek dela s trenerjem Nikolićem je na obrambi, kar se odraža tudi na zelenici. Ne želimo igrati obrambno, vendar na igrišču stojimo boljše kot v prvem delu sezone. Upam, da bomo tako nadaljevali tudi v bodoče.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…