V prvi ligi ni več ekipe brez zmage. Kot zadnji so se vseh treh točk razveselili nogometaši Rogaške, ki so na gostovanju pri Aluminiju slavili z rezultatom 2:1.


Varovanci Oskarja Drobneta so pot do prvih treh točk tlakovali z odlično igro v prvem polčasu, ki so ga dobili z dvojnim vodstvom. Do lepe prednosti so Slatinčani prišli že v uvodnih minutah. Po vsega dveh je Žan Flis z dolgo podajo v kazenskem prostoru Aluminija našel Antonia Majcenića, ki je lepo zadel. V 14. minuti je s podajo preko domače obrambne vrste Žan Benedičič našel Nejca Gradišarja, član slovenske mlade reprezentance pa je z udarcem iz prve izid podvojil. Z zaostankom 0:2 ob odmoru so Kidričani lahko bili celo zadovoljni, saj je v zaključku polčasa Majcenić imel priložnost vodstvo še povišati, toda njegov strel z bele točke je Samo Pridgar odlično ubranil. Aluminij je bil povsem neprepoznaven, edini strel v okvir vrat je četa Roberta Pevnika sprožila v tretji minuti sodnikovega dodatka prvega dela, pa še ta je bil lahek plen za Roka Vodiška.

V drugem delu so se gostje pomaknili nekoliko nazaj in so branili ugoden izid. Aluminij je imel več od igre, toda bil je brez pravega navdiha v napadu. Žarek upanja za domačo zasedbo je posijal v 77. minuti ko je zadel Daniel Skiba. Strel Poljaka je na poti do mreže zadel Tomislava Jagića in žoga je močno spremenila smer. Vodišek je bil brez možnosti. Kljub vsemu rdeče-beli v zaključku obračuna več niso uspeli še enkrat zatresti gostujoče mreže. Tudi Rogaška je zaigrala podjetneje in vodstvo do zadnjega piska Bojana Mertika tudi obdržala.

Aluminij – Rogaška 1:2 (0:2)
Skiba (77′); Majcenić (2′), Gradišar (14′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …