Nogometašem Kopra se ni uspelo plasirati v tretji predkrog Evropske lige. Azerbajdžanski Nefči je na povratnem obračuna na zelenici Bonifike nadoknadil zaostanek in se s skupnim izidom uvrstil v nadaljevanje tekmovanja, kjer jih čaka gruzijska Čikhura, ki je presenetila turški Bursaspor. Koprčani so tako na morda kar malce prelahek način iz rok izpustili lepo priložnost za nov uspeh slovenskega nogometa, čeprav je potrebno poudariti, da je Nefči vsaj v finančnem smislu daleč pred slovenskimi klubi, tudi pred Mariborom.


Rodolfi Vanoli, italijanski strateg na klopi Kopra, se je po zadnjem žvižgu francoskega sodnika Benoit Millot, ki se na evropskem debiju vsaj iz koprskega vidika ni najbolj izkazal, svoj varovancem zahvalil za borbo in željo, obenem pa poudaril, da je moštvu za presenečenje in napredovanje v tretji krog kvalifikacij morda zmanjkalo nekaj izkušenj: “Igrali so dobro, bolje kot na prvi tekmi. Mojim fantom pa lahko za borbeno igro, željo in zavzetost, ki so jo pokazali na igrišču, le čestitam. Naša ekipa nima pravih evropskih izkušenj in to je bilo danes odločilno. Nasprotniku smo podarili predvsem prvi polčas, v katerem nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. Nato se je razpletlo tako, kot ste videli. Sodniške odločitve in Štromajerjeve izključitve ne komentiram, ker je to sedaj brezpredmetno. Čeprav smo na oko morda igrali precej oprezno in obrambno, dogovor pred tekmo ni bil tak. Moje fante sta morda malce zdelala tudi trema in pritisk, saj nimajo pravih izkušenj. Delali bomo naprej in vse, kar smo dobrega pokazali v Evropi, skušali prenesti v domače prvenstvo.”

Foto: Rok Zore
Matej Pučko: “V drugem polčasu smo bili z igralcem manj boljši kot v prvem!” (Foto: Rok Zore)

“V drugem delu smo bili z igralcem manj celo boljši, kot v prvem, žal pa svojih dveh, treh priložnosti nismo izkoristili. Škoda, ker so zadeli prav iz prekinitve, kjer smo običajno najboljši in ne prejemamo poceni zadetkov. Nefči se je pokazal, kot dobra ekipa in le čestitam jim lahko za zmago,” pa je po tekmi povedal Matej Pučko, ki ga je koprski strateg v igro poslal v drugem polčasu, ob koncu katerega je imel lepo priložnost, da izsili podaljške, a se je z obrambo izkazal srbski čuvaj mreže Saša Stamenković.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…