Ljubljanska Olimpija je predstavila še četrto okrepitev za spomladanski del sezone, po Marku Zalazniku, Matiji Škarabotu in Miroljubu Kostiću, je športni direktor Sašo Udovič iskal rešitev še za konico napada in jo našel pri izkušenem Aleksandru Rodiću.


34-letni napadalec se je z Ljubljančani dogovoril za trimesečno pogodbo, v Slovenijo pa se vrača po petih letih igranja na Kitajskem, kjer je bil nazadnje član Chengdu Tianchenga, v preteklosti pa je med drugim igral tudi za Gorico, Interblock, bolgarski Litex, angleški Portsmouth, turški Kayserispor in druge klube. Izkušeni napadalec, ki je v devetih nastopih v dresu z državnim grbom enkrat tudi zadel, se veseli igranja v dresu Olimpije: “V Sloveniji me ni bilo pet let, lepo se je vrniti domov. S fanti sem opravil nekaj treningov, vzdušje je dobro, ekipa pa zelo mlada. Trenerja poznam od prej in vem, da je velik motivator, ki zelo dobro dela z mladimi. Kot sem dejal, je ekipa zelo mlada in prav tu vidim svojo vlogo. Poleg Šelige starejših igralcev ni. Jaz sem tu najmanj pomemben, morda bom igral še nekje tri leta, rad pa bi tudi pomagal trenerskemu štabu pri razvoju teh fantov. Opazil sem da je tu veliko ‘materiala’, zelo nadarjenih fantov.

“Nisem še v optimalnem fizičnem stanju, verjamem, da bom pripravljen čez 10 ali 15 dni. Potem pa čim prej čim bolje in čim več igrati. Pri svojih letih si dolgoročnih ciljev ne postavljal. Za zdaj sem podpisal do poletja, moram pa reči, da me Olimpijina zgodba intrigira,” je o svoji pripravljenosti in načrtih za prihodnost spregovoril novi član zeleno-belih, ki bo na dresu nosil številko 27.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…