Gorico v četrtek čaka prva tekmovalna preizkušnja v novi sezoni. Goričani bodo uvodno dejanje sezone odigrali na Norveškem, kjer jih ob 20:30 čaka obračun z Moldejem. Pred začetkom sezone pa je o aktualni situaciji v klubu spregovoril Robert Vrtovec, predsednik novogoriškega prvoligaša.


“Ekipa je drugačna od lanske, zagotovo pogrešamo vsaj najboljšega strelca Codo, z njim bi bilo drugače. A tisti, ki so trenutno poleg, so najboljši in ne bomo vrgli puške v koruzo. Verjamem, da bodo fantje dali vse od sebe in če bomo disciplinirani, v kar glede na delo trenerja ne dvomim, lahko naredimo dober rezultat in tudi presenetimo,” je pred kamero goriškega kluba v povezavi z obračunom v kvalifikacijah Evropske lige spregovoril Robert Vrtovec, ki je potrdil, da trenutna kadrovska situacija ni optimalna, a še v isti sapi dodal, da se bo moštvo v prihodnjih tednih še okrepilo, končna podoba ekipe pa naj bi bila znana čez dober mesec, v sredini avgusta.

Lani je bilo v moštvo veliko tujcev, redno minutažo so dobivali zgolj trije Slovenci in sicer Matija Širok, Alen Jogan in Amedej Vetrih, v letošnji sezoni pa bi lahko bila slika drugačna. Goričane je že pred tedni okrepil Luka Majcen, v goriški Športni park sta se vrnila tudi Dejan Žigon in Sandi Arčon, Vasja Simčič bo v novi sezoni prvi vratar moštva, več priložnosti pa si glede na pripravljalne tekme lahko obetata tudi Tine Kavčič in Amel Džuzdanović. Vrtovec je potrdil besede športnega direktorja Michela Dal Cina, ki je že med zimskim premorom napovedal, da želi v klub pripeljati več Slovencev: “Pripeljali smo kar nekaj Slovencev, ki imajo objektivno velike možnosti, da bodo igrali v prvi postavi. Res pa je, da bo o tem odločala trenerska ekipa, vodstvo kluba se v to ne spušča. Tudi strategija kluba je taka, da stremimo k ustvarjanju zdravega in kvalitetnega jedra slovenskih nogometašev, ki jim priključujemo tisto, kar potrebujemo in na ta način dobimo kvalitetno moštvo.”

Varovance trenerja Luigija Apollonija danes čaka še zadnja pripravljalna preizkušnja, v Vipolžah, kjer igrajo Brda, se bodo Goričani ob 17. uri pomerili z ljubljansko Olimpijo.

Celoten pogovor z Robertom Vrtovcem

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…