Bravo je v hrvaški Istri odigral pripravljalni obračun, tokrat proti Rijeki, in doživel visok poraz. Šiškarji so po zadnjem sodnikovem žvižgu lahko bili zadovoljni, da so izgubili samo s 3:0.

Drugouvrščena ekipa 1. HNL se je izkazala za premočnega nasprotnika za ljubljansko moštvo, kar je po dvoboju odkrito priznaval tudi strateg Brava Dejan Grabić, ki je za klubsko spletno stran dejal: “Premočna tekma za nas v tem trenutku. Tik pred odhodom smo zaradi bolezni ostali še brez treh igralcev. Glede na trenutno pripravljenost je bila podeljena minutaža z vidika varnosti igralcev veliko tveganje. Na srečo ni bilo nobenih mišičnih poškodb.”

Rijeka je skozi celotno srečanje bila boljši nasprotnik, do zmage pa je prišla v zaključku prvega dela in na začetku drugega. Tekla je 36. minuta, ko so Rečani izvajali udarec iz kota, pred vrati Brava pa je najvišje skočil Ivan Lepinjica in zabil z glavo. Robert Murić je bil podajalec ob vodilnem zadetku domačinov, 25-letni krilni napadalec pa se je izkazal tudi v 42. minuti, ko je vodstvo podvojil in postavil izid polčasa. Rijeka je z odlično igro nadaljevala tudi v drugem delu, že po dveh minutah pa se je razveselila novega zadetka. Po lepi akciji Murića in Denisa Bušnje je do zaključka akcije prišel Issah Abass, nekdanjemu igralcu Olimpije pa ni bilo težko žoge z bližine potisniti v mrežo za končnih 3:0. Triindvajsetletni Ganec je veliko priložnost za nov zadetek imel tudi v 86. minuti, ko je izvajal strel z bele točke, a se je po njegovem strelu izkazal Matija Orbanić.

Rijeka – Bravo 3:0 (2:0)
Lepinjica (36′), Murić (42′), Abass (47′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper v najpomembnejšo tekmo desetletja brez svojega trenerja

Po ponedeljkovem porazu je ekipa Kopra izgubila mesto na vrhu lestvice Prve Lige Telemach,…