[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=500]

Na razburljivi nedeljski tekmi 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se Triglav in Celje v Kranju razšla brez zmagovalca. Gledalci so na Športnem centru v Kranju videli marsikaj: štiri zadetke, preobrate, razpoložeega Benjamina Verbiča, avtogol in zapravljeno 11-metrovko. Omenjeno srečanje pa se je na koncu končalo z neodločenim izidom in delitvijo točk.


Nedeljsko srečanje sta obe ekipi pričeli zadržano in previdno, saj nobena ekipa ni želela tvegati, zato do tako eni kot drugi sprožili nekaj strelov, ki so zleteli daleč mimo. Pri Celjanih je v 2. minuti z razdalje streljal Blaž Vrhovec, pri Kranjčanih pa je dve minuti kasneje zgrešil Klemen Šturm. Celjski vratar Matic Kotnik je prvič posredoval v 7. minuti, ko je po strelu Lamina Dialla zanesljivo in brez težav ujel žogo. Čez tri minute so zapretili Celjani, nevaren strel Igorja Jugovića je zletel kakšen meter preko vrat. Čez nekaj minut je Triglav izvedel hiter protinapad. Nukić je lepo podal do Redžića, vendar je njegov strel za las švignil mimo vrat. Nato so na težkem in razmočenem terenu prevladovali gostje, domači obrambi ke kar precej preglavic povzročal razpoloženi Benjamin Verbič, ki je v 19. minuti iz igre v kazenskem prostoru mojstrsko vrgel Zoliča in meril na vrata, v zadnjem hipu pa se je z obrambo izkazal Curanovič. Mladi napadalec Celja je bil veliko bolj natančen v 23. minuti, ko je izkoristil podajo Vidmajerja in premagal kranjskega vratarja. Po zadetku so gostje še naprej prevladovali na terenu in imeli žogo v svoji posesti, medtem ko so se domači nekoliko pomaknili proti svojim vratom in čakali na morebitne hitre protinapade. V 37. minuti zopet lepa priložnost za Celjane. Andraž Žurej je iz neposredne bližine sprožil na vrata, vendar se je Curanovič spet izkazal z obrambo z nogami. Do konca prvega dela so se Kranjčani znova prebudili in pokazali veliko željo po izenačenju. Uspelo jim je dve minuti pred koncem rednega dela, ko je zadetek za izenačenje dosegel Luka Majcen. Redžič je lepo preigraval na desni strani, nato pa natančno podal na glavo Majcna, ki je rutinirano zaključil.

Celjani so imeli v drugem delu premoč na terenu in so nadzirali potek tekme. V 47. minuti je po podaji s kota poskusil Benjamin Verbič, a je bil Curanovič na mestu. Isti igralec je v naslednji akciji zadel zunanji del mreže domačih vrat. Potem se je zaradi menjav igra nekoliko umirila, zato so gledalci videli pravo akcijo šele v 57. minuti, ko se je Andraž Žurej nenadoma odločil za strel iz 35 metrov in ni dosti manjkalo, da bi zatresel mrežo. V naslednji akciji gostov si je Blaž Vrhovec lepo pripravil prostor za strel, nato pa meril nekaj centimetrov mimo desne vratnice Curanoviča. Kljub prevladi gostov so Kranjčani izvedli hiter protinapad. Žogo je na svoji polovici ukradel kapetan Pokorn, povedel žogo preko sredine terena, podal do Majcna, ta naprej do Nukiča, ki je z izjemno podajo v prostor pred vratarja podal ostro žogo, a je nihče ni uspel poriniti v mrežo. V 72. minuti pa so domači le izenačili. Po kratko izvedenem kotu je sledil predložek v kazenski prostor, kjer se je žoga ob Marku Krajcerju in Luki Majcnu odbila čez Kotnika v gol. Sicer ni povsem jasno, kdo je od njiju zatresel mrežo, zadetka se je veselil domači napadalec Majcen. Toda osem minut pozneje so Celjani le prišli do zasluženega izenačenja. Verbič je prodrl v kazenski prostor, izigral Curanovića in prek njega žogo poslal v mrežo. Nato pa se je Celjanom hitro ponudila še priložnost za vodstvo, saj je v 84. minuti kranjski vratar zakrivil najstrožjo kazen, potem ko je storil prekršek prav nad Verbičem. Enajstmetrovko je izvedel Čadikovski, a je domači vratar mojstrsko strel obranil. Tekma se je na koncu končala z neodločenim izidom in delitvijo točk. Čeprav so bili Celjani veliko boljši tekmec, s točko ne morejo biti zadovoljni. Kranjčani pa se po izjemno slabem startu v novo sezono veselijo vsake točke. Po reprezentančnem odmoru čez 14 dni Triglav čaka gostovanje pri zadnjeuvrščeni Krki, Celje pa bo doma gostilo Gorico.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…