Vijoličasti so se včeraj ponovno mudili v Prekmurju, kjer so v Bakovcih odigrali še predzadnjo tekmo pred pričetkom nove sezone. Na dvoboju proti Kobenhavnu sta mreži obeh ekip mirovali.


Kljub visokim temperaturam in dejstvu, da se mreži nista zatresli, so gledalci predvsem v prvem delu lahko spremljali solidno predstavo dveh ekip, ki imata v letošnji evropski sezoni ponovno ambicije zaigrati vsaj v skupinskem delu evropske lige. Prvi so resneje zapretili Danci, in sicer po 15. minutah igre, potem ko je z roba kazenskega prostora Gregus odlično v volejem meril v levi Handanovićev kot, vendar je veteran med vratnicama Maribora še bolje posredoval in s pravo parado žogo odbil. Do konca polčasa so nato bili boljši nogometaši v vijoličastih dresih, vendar Zahović dvakrat ter Dervišević in Mlakar svojih priložnosti niso izkoristili.

Drugi del je postregel z bolj taktično predstavo in nekaj manj priložnostmi, dobro igro pa so onemogočale tudi številne menjave obeh trenerjev ter predvsem visoka pripeka, kar se je še posebej poznalo v zadnjih dvajsetih minutah. Srečanje proti močni danski ekipi se je tako končalo brez zadetkov, Mariborčane pa že v petek čaka generalka proti srbskemu Čukaričkem.

MARIBOR – KOBENHAVN 0:0

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Vrhovec, Dervišević (75′ Pihler), Hotić (75′ Vršič), Kramarič (75′ Ahmedi), Mlakar (75′ Mešanović), Zahović (86′ Mulahusejnović).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…