Teden dni pred uradnim pričetkom sezone so nogometaši Maribora odigrali še zadnjo v seriji pripravljalnih obračunov. Vijoličasti so v Dravogradu merili moči s Partizanijem iz Tirane.

Obračun proti lani tretjeuvrščeni ekipe albanskega državnega prvenstva se je končal z remijem 1:1, potem ko sta obe moštvi dobili po en polčas. V prvem polčasu so varovanci Radovana Karanovića imeli nekaj priložnosti pred vrati Partizanija, toda v 34. minuti so po hitrem protinapadu povedli Albanci. Menna Bergsna je ugnal 25-letni Engjell Hoti. Mariborčani so izenačili kmalu po začetku drugega dela, ko sta lepo akcijo izpeljala Antoine Makoumbou in Ivan Brnić, letošnja poletna okrepitev pa je ponovno dokazala, da nanjo v novi sezoni gre resno računati. Slovenski prvaki so do konca dvoboja imeli več od igre in še nekaj priložnosti, vendar mreže gostov drugič niso uspeli zatresti.

Mreži pa sta mirovali na primorskem obračunu med Gorico in Taborom, ki se bo v prihajajoči sezoni ponovil še vsaj štirikrat. Moštvi se bosta v prvi ligi prvič srečali sredi septembra, ko bodo v sklopu 9. kroga Goričani gostovali v Sežani.

Maribor – Partizani Tirana 1:1 (0:1)
Brnić (50′); Hoti (34′)
Začetna postava Maribora: Bergsen, Milec, Mitrović, Šoštarič Karić, Sikošek, Makoumbou, Repas, Žugelj, Brnić, Božić, Baturina. Igrali so še: Mutavčić, Watson, Maher, Pihler, Guerrico, Vipotnik, Antolin, Sirk.

Gorica – Tabor Sežana 0:0
Začetna postava Gorice: Likar, Širok, Cerovec, Mevlja, Urbančič, Hrka, Ahmetaj, Baruca, Krajnc, Leban, Velikonja. Igrali so še: Zeriali, Andrejašič, Korošec, Žejen, Marinič A., Gomizelj, Obi, Hodžić, Marinič L., Vekić.
Začetna postava Tabora: Koprivec, Iskaye, Briški, Ovsenek, Kocić, Kljun, Korošec, Zeljković, Tolić, Čakš, Da Silva


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper je prebudil Kotnika, priznanje za igralca kroga ponovno roma na Primorsko

Drugič v tej sezoni je igralec kroga v Prvi ligi Telemach postal Andrej Kotnik. Ob visoki …