Včerajšnji obračun po pričakovanjih ni prinesel nogometne poslastice.  Od svetovnega prvenstva razvajeni ljubitelji okroglega usnja s(m)o bili morda na trenutke razočarani nad igro na slabi zelenici Stadiona pod Bijelim Brijegom, a se je potrebno zavedati, da je za obe moštvi to ena najpomembnejših tekem sezone. Stratega obeh moštev tako po koncu tekme nista bila preveč nezadovoljna z razpletom srečanja, ki možnost napredovanja ponuja tako Mariboru kot tudi Zrinjskemu.


“Taktična tekma, po kateri lahko rečemo, da je rezultat pravičen. Prišli smo prvi do priložnosti, v drugem polčasu prevladovali na igrišču. Nismo si ustvarili več obetavnejših situacij, smo pa onemogočili gostitelje. Vedeli smo, kaj si želimo. Pomembna nam je uvrstitev v naslednji krog in zavedali smo se, da je danes to prvi polčas tega dvoboja. Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu, imamo pa dobro izhodišče za napredovanje,” je po včerajšnjem obračunu v Mostarju povedal mariborski strateg Ante Šimundža, z njim pa se je deloma strinjal tudi stanovski kolega na klopi domačega moštva. Branko Karačić, trener Zrinjskega, ki na povratni tekmi ne bo mogel računati na izključenega Milana Muminovića, je bil po tekmi z mislimi že pri povratnem obračunu: “Občutki so mešani, sem zadovoljen in nezadovoljen. Gol v gosteh nam lahko prinese veliko prednost. Če Maribor ne doseže hitrega zadetka, bo v njihove vrste prišla nervoza in na to bomo zagotovo računali. V večjem delu srečanja smo dobro parirali Mariboru, v obrambi smo igrali zelo kvalitetno, v prvem polčasu nas je enkrat ogrozil le Ibraimi. Dobro smo se zoperstavili, čeprav bi morali bolje odigrati ob zaključnih podaj. Z menjavami smo skušali pridobiti agresivnost, želeli smo izkoristiti hitrost Simeunovića, a igralci s klopi niso prinesli tistega, kar smo želeli. Padli smo in v zaključku je imel pobudo Maribor.”

Tekma v Ljudskem vrtu se bo v sredo pričela ob 20. uri, še pred tem pa vijoličaste čaka uvodne dejanje državnega prvenstva, saj se bodo v soboto ob 20:05 pred domačo publiko pomerili z velenjskim Rudarjem, medtem ko Mostarčani domačih obveznosti še nimajo, saj se liga prične šele z začetkom avgusta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…