Četa Dina Skenderja, ki je v četrtek klavrno izpadla iz evropskih kvalifikacij, bo danes želela svoj vtis popraviti v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije, kjer zmajčke doma gosti Aluminij. Nobena od ekip letos še nima zmage, zato bo srečanje iz tega vidika še toliko bolj zanimivo.


Zelenica v Kidričevem velja za tradicionalno zelo neugodno gostovanje ljubljanskega moštva, zato tudi danes igralce Dina Skenderja čaka vse prej kot lahko delo. V lanski sezoni so se v medsebojnih dvobojih zmage dvakrat veselili zmajčki, dvakrat pa so bili uspešni šumarji, sploh zadnja lanska zmaga na gostovanju rdečih v Stožicah je Dinu Skenderju morda celo prekrižala načrte o prvaku. Pri Olimpiji se danes v konici napada pričakuje Andresa Vombergarja, ki je zgaral četrtkovo tekmo z Zrinjskim, na koncu uspel celo zabiti, a tudi to domačim ni pomagalo za napredovanje.

Največja težava Aluminija je trenutno doseganje zadetkov, saj so po odhodu Anteja Živkovića v Turčijo in Matica Vrbanca v Celje na tem zelo šibki. Na zadnjih dveh prvenstvenih srečanjih jim je uspelo zabiti samo en gol, kar bi lahko precej olajšalo današnje delo Olimpiji, a kaj ko tudi slednji še niso ravno uigrani, da bi mleli vse pred seboj. Zmaga za Olimpijo je danes skoraj nujna, v nasprotnem primeru bi se lahko Dinu Skenderju dokončno zelo zatresel stolček, ki že zdaj ni ravno na trdnih tleh. Uspeh Aluminija danes pa bi bila vsekakor tudi že ena sama točka, čeprav jih bodo tudi šumarji počasi morali začeti nabirati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura ostala brez stebra obrambe

Že pred tekmo z Olimpijo to preteklo soboto je navijače črno belih lahko skrbela odsotnost…