S pripravami na premierno prvoligaško sezono nadaljujejo tudi v Radomljah. Varovanci trenerja Dejana Djuranovića so se včeraj na domačem igrišču pomerili s Šenčurjem in ga premagali s kar 6:1.


Osmouvrščeni drugoligaš, ki ga je poleti zapustil kar nekaj nosilcev igre, ni bil kos Radomljanom. Šenčurjani so se do polčasa še dobro upirali domači zasedbi, saj so na odmor nogometaši odšli z izidom 1:1. Gorenjci so povedli že po sedmih minutah igre, ko je po globinski podaji zadel Grmek. Izid prvega polčasa je postavil Ciriković, ki je po podaji iz prostrega strela zadel z glavo. V drugi polovici srečanja je trener Djuranović v igro poslal še večino rezervistov, med njimi tudi Gorana Vuka, ki bo v prihodnji sezoni za Radomljane igral kot posojen nogometaš Domžal, ta pa je mrežo Šenčurja zatresel že v drugi minuti nadaljevanja. Po dobri uri igre je mrežo zatresel še kapetan Zavrl, deset minut zatem je prvega od dveh zadetkov dosegel še Vrhunc, ki je bil s štirinjastimi zadetki v lanski sezoni prvi strelec moštva. V zaključku srečanja sta padla še dva zadetka. V 86. minuti je Cerar pobegnil po desni strani igrišča, nad njim pa je bil v kazenskem prostoru storjen prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral Seferović, končni izid srečanja pa je minuto pred iztekom rednega dela srečanja z drugim zadetkom na tekmi postavil Vrhunc.

Radomljane naslednja preizkušnja čaka v soboto, ko bo v domačem Športnem parku na sporedu mednarodna pripravljalna tekma. V goste prihaja Sloboda iz Tuzle, ki se je letos tudi s pomočjo zdaj že nekdanjega trenerja Ćira Blaževića vrnila med prvoligaše. Obračun se bo pričel ob 17. uri.

KALCER RADOMLJE 6:1 ŠENČUR
Ciriković (24′), G. Vuk (47′), Zavrl (59′), Vrhunc (69′, 89′), Seferović (86′ pen); Grmek (7′)

Kalcer Radomlje: Drakovič, Cankar, Kosec, Zukić, Balkovec, Barukčič, Zavrl, Cerar, Stoiljković, Jakovljević, Ciriković. Igrali so še: Andrić, Želko, Snoj, Vrhunc, Avbelj, Vuk, Seferović. Trener: Dejan Djuranović.
Šenčur: Nikolić, Beganović, Jazbec, Lovrič, Guberac, okorn, Kokalj, Grmek, Splichal, Košnik. Igrali so še: Rupnik, Gašperlin, Puka, Logar, Aljančič, Smajić. Trener: Branko Pavlin.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dob zabil kar štirikrat, remi v Dekanih

Končani sta obe današnji tekmi v 2.SNL. Dobljani so nekoliko presenetljivo visoko odpravil…