Gostovanje v Kopru bo vsem, ki pesti stiskajo za Radomlje, v spominu verjetno ostalo do konca dni. Radomljani so se na Bonifiki, potem ko so v nedeljo v Novem mestu osvojili prvo točko, veselili še prve zmage, kar pomeni, da so Koprčani, ki so danes nastopili brez Domna Črnigoja in Mateja Palčiča, tudi po peti domači tekmi v letošnji sezoni še brez točk. Zanimivo, v lanski sezoni so kanarčki na domačem igrišču izgubili vsega dvakrat in bili najuspešnejše domače moštvo prvenstva.


Prvi so nevarneje zapretili Koprčani, a je strel štromajerja po podaji z desne strani igrišča zletel preko vrat. Koprčani so počasi prevzeli pobudo, a so se Radomljani po receptu nekdanjega stratega Kopra, Rodolfa Vanolija, dobro postavili na svojo polovico. Gostje so prvič zapretili v 14. minuti, ko je s strelom z razdalje poizkušal Seferović, a zgrešil vrata. Nato je dvakrat za domače poizkušal Žibert, v 22. minuti najprej zgrešil vrata, dve minuti kasneje pa po podaji Pučka, ki je prodrl po desni strani, z neposredne bližine streljal mimo vrat Radomljani so, kljub temu, da so s težavo prihajali na domačo polovico, povedli v 29. minuti, ko je odbito žogo s strelom ob vratnici zabil Snoj. Do konca prvega polčasa večjih priložnosti ni bilo več, so se pa varovanci gostujočega stratega Djuranovića po zadetku sprostili in zaigrali nekoliko napadalneje.

Kanarčki so v drugi polčas krenili z željo po izenačenju, a je v tretji minuti nadaljevanja Štromajer zapravil nemogoče. Izkušeni napadalec je po podaji Lotriča z glavo s treh metrov streljal točno v naročje vratarja Andrića, ki se je sicer že znašel na tleh. Podobno kot v prvem polčasu, so bili varovanci trenerja Ščulca tudi tokrat kaznovani za neizkoriščeno priložnost. Po podaji s kota, ki ga je izvedel strelec prvega zadetka Snoj, je bil pred domačimi vratmi najvišji kapetan Zavrl in s tretjim letošnjim zadetkom Radomljam priigral lepo prednost. Domači so hitro odgovorili in zaostanek zmanjšali vsega tri minute kasneje. Najprej sta poizkušala še Štromajer in Lotrič, na nasprotni strani Avbelj, Pučko pa je v 55. minuti, čeprav je imel ob sebi tri nogometaše, s strelom v daljši vratarjev kot premagal Andrića. Po znižanju zaostanak se je srečanje razživelo, saj sta obe moštvi zaigrali napadalneje, a kljub temu lepših priložnosti ni bilo. Koprčani so v 86. minuti izid resda izenačili, mrežo gostov je zatresel Mitrović, a je sodnik Jug zadetek razveljavil zaradi prekrška Štromajerja. Koprčani so dve minuti zatem ostali še z igralcem manj, saj je bil Halilović po prekršku najprej kaznovan z rumenim kartonom, nato pa mu je Jug zaradi ugovarjanja pokazal še rdeči karton, to pa je bilo tudi vse, kar se je omembe vrednega zgodilo na za Radomljane zgodovinski tekmi. V domačem taboru pa bodo verjetno, zdaj že tradicionalno, imeli znova nekaj pripomb na delo sodnika Juga.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…