So Radomljani v Stožicah prišli do velike točke ali izgubili dve? Če bi povprašali gostujočo zasedbo, bi vam verjetno od prvega do zadnjega zatrdili, da so izgubili dve, saj je Olimpija izenačila dve minuti pred iztekom rednega dela srečanja. Mlinarji, ki so že pred dobrim tednom remizirali z Domžalami, so tako Stožice zapuščali z mešanimi občutki, česar po tekmi nista skrivala niti Aljaž Ivačič in Adnan Zildžović.


“Občutki so mešani. Če bi me pred tekmo vprašali za točko, bi jo verjetno sprejel, tako pa, glede na to, kaj je bilo na igrišču, je nekaj grenkega priokusa. Smo razočarani, imeli smo tri točke in na koncu se nam žal ni izšlo,” je bil po tekmi odkrit Ivačič, sicer tudi nekdanji član Olimpije. Z vratarjem Radomelj se je strinjal tudi Zildžović, ki se je obregnil tudi ob sodniški kriterij, ki ga je označil za cirkus: “Mislim, da smo videli dobro nogometno predstavo. Čestitam mojim igralcem, proti favorizirani in precej bolj kakovostni Olimpiji smo se dobro nosili skozi celotno srečanje. Morda bi lahko s kančkom sreče dosegli več. Če bi nam kdo točko ponudil pred tekmo, bi jo verjetno sprejeli z obema rokama. Hvala mojim igralcem, v povprečju so stari 20 let, z izjemo nekaj zadnjih minut so tekmo taktično odigrali odlično. Sojenja ne bom komentiral, ker nima smisla. Cirkus že drugo tekmo zapored, kaj več pa bo znal povedati gospod Nikolić.”

Foto: Zala Anzelc

Ob prejetem zadetku v 88. minuti srečanja so lahko gostje obžalovali tudi nekaj neizkoriščenih priložnosti, ki so se Radomljanom ponudile predvsem v drugem polčasu. Zildžovićevi varovanci so pretili predvsem preko protinapadov, a je ostalo zgolj pri grožnjah, kar pa je gostujoči strateg podkrepil s pomanjkanjem izkušenj in tudi samozavesti: “Ne bi dejal, da so se protinapadi končali klavrno. Če smo si proti Olimpiji uspeli ustvariti toliko priložnosti, potem to ni klavrno. Moramo vedeti, da so to igralci, od katerih ima največ prvoligaških tekem Igor Barukčić, ki danes ni nastopil zaradi povišane telesne temperature.  Ostalo so igralci, ki bodo morali počakati dve ali tri leta, da pridejo spet v Stožice. Verjetno je to tudi pomanjkanje osredotočenosti oziroma samozavesti, kar je razumljivo. Čez dve ali tri leta bodo takšne priložnosti izkoriščali, morda v dresu Olimpije. Upam.”

Za razliko od preteklih tekem, ko si je ponavadi nadel kar klubsko trenirko, je Zildžović za včerajšnji obisk Stožic oblekel pulover vijoličaste barve. Je želel morda kaj sporočiti? “Ne, zakaj? Vijolična barva je trenutno v modi in je najlepše, kar imam. V hramu slovenskega nogometa sem oblekel, kar je najlepše. Če namigujete na Maribor, smo tudi tam nasprotniku zagrenili življenje, vendar sodnik ni videl enajstmetrovke v našo korist, čeprav je bil očiten,” je najprej hudomušno, nato pa nekoliko z resnejšim tonom odgovoril v Brčkem rojeni trener.

Foto: Zala Anzelc

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…