Velenjčani so prvo evropsko preizkušnjo opravili z odliko, proti predstavniku iz San Marina so dosegli zmago 7:0, kar je nasploh najvišja zmaga knapov doslej v evropskih pokalih.


 

“Rezultat pove vse. Res je, da smo se prvi polčas zelo mučili, to smo tudi pričakovali. Rekel sem fantom samo mirno dalje. Jasno je bilo, da smo kvalitetnejše moštvo. Sanmarinci so se srčno borili, toda to so le amaterji. Ampak to je bilo treba dokazat na igrišču. Z drugim polčasom sem zadovoljen, saj so se fantje zelo trudili in izpeljali par lepih akcij. Tudi lepo zadevali, tako da je publika lahko uživala,” je ob visoki zmagi razumljivo bil zadovoljen in vesel domači strateg Marijan Pušnik, ki je predvsem v prvem polčasu, ko so Velenjčani še lomili nasprotnika, nekajkrat nervozno pogledoval proti igrišču: “Sam sem bil najbolj nervozen prvih 30 minut, ker sem tudi sam si želel da enkrat ali dvakrat prebijemo nasprotnika. Toda na koncu se je pokazalo, da je naša strategija bila pravilna. Fantom vse čestitke, trudili so se, tekli so do zadnje minute kar je dobro in pošteno in res hvala jim za to zmago.”

 

Čeprav Rudar čaka še povratni dvoboj v San Marinu je bolj kot ne jasno, da so si že zagotovili napredovanje in dvoboj proti romunskemu velikanu FCSB: “Mi smo si s tem, pa ne bi rad prehiteval dogodkov, ampak le mislim, da smo boljši, na našem stadionu zagotovili dvoboj s Steauo, kar bo lep nogometni dogodek za vse nas.”

 

Po dvoboju proti Tre Fioriju je zadovoljen seveda bil tudi domači kapetan Damjan Trifković, ki je potrdil, da so Velenjčani predvsem v prvem polčasu imeli nekaj težav s Sanmarinci: “Tekma je bila težka, ker nismo poznali nasprotnika. Malo smo se v prvem polčasu lovili, ampak v drugem nam je potem steklo. Predvsem mislim, da smo bili nervozni in živčni, ker nismo hitro dosegli zadetka. Imeli smo veliko priložnosti, ampak nam ni šlo. V drugem polčasu smo rekli samo mirno naprej, bomo dali gol in na srečo smo hitro zadeli dva, nato pa še samo nadaljevali v tem ritmu.” Trifković je bil po tekmi zadovoljen tudi z odnosom, ki so ga prikazali njegovi soigralci in podobno od njih pričakuje tudi na povratnem dvoboju: “Moramo odigrati tako kot danes, resno in odgovorno, da to zaključimo na pravi način. Tudi tam bomo poizkušali doseči čim več zadetkov in nasprotnika ne bomo podcenjevali.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čontala: Dogajanja v zvezi z Zalokarjem ne želim komentirati

Pred včerajšnjim obračunom med Muro in Mariborom je za nekaj nemira v taboru črno-belih po…