Državni prvaki iz Celja so v zadnjem septembrskem terminu vendarle dočakali svojo prvo zmago v sezoni, potem ko so v petem krogu na domačem terenu ugnali ekipo Brava.


Štajerci so proti Šiškarjem večji del srečanja bili boljši nasprotnik in so oba polčasa dobili z zadetkom razlike, za končnih 2:0 sta se med strelce vpisala Mičo Kuzmanović in Nino Pungaršek. Oba nogometaša sta zabila svoj prvenec v letošnji sezoni prve lige, posebej pa se je zadetka razveselil predvsem Pungaršek, saj se je med strelce vpisal prvič po poškodbi kolena. Po dvoboju je 24-letnik razumljivo bil dobre volje, o obračunu proti Bravu pa je dejal: “Bila je ena zelo dinamična tekma z obeh strani. Moram povedati, da Bravo ni naivna ekipa, ravno nasprotno, so zelo dobra ekipa. Mislim, da smo pokazali predvsem željo po zmagi in tisto borbenost, ki nam je mogoče kdaj manjkala. Tudi nekaj kvalitete, da smo tekmo obrnili v našo korist in mi smo zadovoljni z zmago.”

Po dveh porazih in dveh remijih so branilci naslova slavili prvič v tej sezoni ter bodo v nadaljevanju prvenstva lahko zadihali nekoliko lažje. “Sedaj bo veliko lažje. Vemo, da smo čakali to prvo zmago. Mi smo se sedaj usmerili v prvenstvo in to je bila pomembna zmaga,” še je dejal Pungaršek, ki bo s soigralci že v nedeljo proti Taborju imel priložnost podaljšati niz dobrih rezultatov z zadnjih dveh krogov, ko so Celjani na dvoboju proti Mariboru in Bravu ostali neporaženi in so proti omenjenima nasprotnikoma osvojili štiri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…