Na drugi pripravljalni tekmi je NK Maribor v turškem Beleku doživel prvi poraz, z 1:3 je bil boljši romunski Vaslui. Prvi polčas je minil brez zadetkov, v drugem pa so Romuni dosegli tri zadetke, poraz Mariborčanov pa je v 90. minuti ublažil Matic Črnic.


Prvi polčas je minil ob prevladi ekipe Maribora, ki ni znala izkoristiti premoč, velja omeniti, da je Dervišević stresel prečko. V nadaljevanju pa so nogometaši Vasluija kaznovali številne zapravljene priložnosti slovenskega prvaka in povedli. V gneči v kazenskem prostoru Maribora se je najboljše znašel Prahić in iz obrata žogo ob levi vratnici spravil v mrežo. Drugi zadetek so Romuni dosegli po hitrem protinapadu, ko je Patulea z udarcem v nasprotni kot s 14 metrov premagal Pridigarja. Tretji romunski zadetek je padel s prostega strela, katerega je uspešno izvedel Sanmartean in zadel desni zgornji kot. Častni zadetek pa je za vijoličaste dosegel Črnic, ko je po podaji Mertlja nameril v levi zgornji kot za končnih 1:3.

NK MARIBOR 1:3 VASLUI
Strelci: 
Črnic (90); Prahić (54), Patulea (68), Sanmarten (76)

NK Maribor: Cotman (od 70. Pridigar), Stojanović (od 70. Milec), Rajčević (od 70. Vuklišević), Arghus (od 70. Šuler), Trajkovski (od 70. Viler), Moravac (od 70. Hotić), Filipović (od 70. Mertelj), Dervišević (od 70. Cvijanović), Bohar (od 70. Črnic), Tavares (od 70. Zahovič), Mendy (od 70. Sirk). Trener: Ante Šimundža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …