Po številnih odhodih iz ljubljanske Olimpije je novi športni direktor Sašo Udovič danes predstavil prvega novinca – 19-letnega Marka Zalaznika.


Že včeraj je športni direktor Olimpije Sašo Udovič napovedal, da bodo gradili ekipo za prihodnost, torej uveljaviti mlade nogometaše iz Ljubljane in okolice. Zato so Ljubljančani danes predstavili prvega novinca. Iz drugoligaša Kalcer Radomlje se v slovensko prestolnico seli 19-letni Marko Zalaznik, ki se najbolje znajde na položaju desnega bočnega vezista. “Marko je tipični predstavnik vizije, ki jo zagovarjamo in smo jo napovedali: mlad, perspektiven, poleten, domač fant iz širše okolice Ljubljane. Ima veliko željo uspeti v Olimpiji in veliko motiva po napredku. To so karakteristike, ki jih bomo iskali tudi v prihodnje. Spremljal sem ga že nekaj časa, je zelo hiter in izjemno močan igralec, ki lahko igra na več mestih v ekipi. Z velikim veseljem ga pozdravljam v našem taboru,” je o novincu povedal Udovič.

Marko Zalaznik je v drugi ligi prvič zaigral že pri 17 letih. V jesenskem delu sezone 2013/2014 pa je v dresu drugoligaša iz Radomelj na 16 tekmah dosegel osem golov. Zbral pa je tudi tri nastope za reprezentanco Slovenije do 19 let. Mladenič je z Olimpijo podpisal pogodbo do 31. 5. 2016. Na hrbtu pa bo nosil številko 19. “Olimpija je zelo velik klub in v čast mi je, da bom oblekel njen dres. Dogovorili smo se zelo hitro. Iz reprezentance že poznam Andraža Šporarja in Anžeta Zorca, zato pri prilagajanju ne pričakujem težav. Najprej se želim prebiti med prvih 18 igralcev pri Olimpiji, potem pa je moj cilj seveda tudi prva postava,” je ob prihodu v Olimpijo dejal mladi Zalaznik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…