Nogometaši Maribora bodo še zadnjič v tej sezoni gostili nasprotnika na svojem stadionu in skupaj z navijači proslavili nov naslov državnih prvakov. V goste prihaja že odpisano Krško, ki bo v prihodnji sezoni igralo v 2. SNL.


Pred nami je torej tekma brez rezultatskega naboja, ki bo najbrž minila v sproščenem vzdušju tako na terenu kot tudi na tribunah in v pričakovanju zaključnega sodniškega žvižga ter proslave, ki bo sledila ob koncu dvoboja. “Zagotovo je to eden najlepših dogodkov v sezoni, da skupaj z navijači dvignemo pokal, ki smo si ga zaslužili z igrami v dosedanjih tekmah. Sezona je bila super, sploh v jesenskem delu. V drugem delu, ko je bilo treba potrditi naslov, smo imeli vmes tudi nekaj težav, vendar smo bili najboljši, najbolj prepričljivi. Zasluženo smo prišli prvi do cilja in naslov je potrditev dobre sezone. Navijačem želimo ob tej proslavi omogočiti lepo tekmo, doseči čim več zadetkov in ostati v tekmovalnem ritmu do finala pokala,” pred dvobojem napoveduje vezist vijoličastih Aleks Pihler. Mariborčani v letošnji sezoni na domačem terenu niso pretirano blesteli in so do tega trenutka na 17 tekmah slavili samo osemkrat. Za primerjavo, na gostovanjih so ob istem številu tekem vse tri točke osvojili kar štirinajstkrat. Krško je pravšnji nasprotnik za šov pred domačimi navijači in prav gotovo ga načrtujejo tudi v domačem taboru. Gostje so med elito bili dobra stranka vijoličastih, ki so na 15 tekmah samo po enkrat izgubili oziroma remizirali. V ospredju bodo ponovno napadalci, predvsem Luka Zahović, ki je na prejšnji tekmi zabil dvakrat in je trenutno pri 15 golih ter se spogleduje s strelsko krono. Za Rokom Kronavetrom trenutno zaostaja za dva gola, a je član Olimpije že zaključil z igranjem v tej sezoni. V boju za najboljšega strelca sta sicer vključena tudi Luka Majcen (16) in Rok Sirk (15), ta tekma pa bi znala biti tudi lepa priložnost za jubilejni zadetek št. 150 za Marcosa Tavaresa.

Krčani so v zadnjih krogih dokončno izgubili vso možnost za obstanek in bodo v naslednji sezoni nastopali med drugoligaško konkurenco. Zeleno-beli v Maribor prihajajo s popotnico treh zaporednih porazov, prav na vseh dvobojih pa je njihova obramba klonila trikrat. Ne prav dobra popotnica za odhod v Ljudski vrt, kjer jih čaka sproščeni Maribor, a prav v Ljudskem vrtu je Krško doslej doseglo svojo edino zmago proti vijoličastim, in sicer v drugem delu prejšnje sezone, ko so Mariborčani klonili z 0:2. V letošnji sezoni sta današnja nasprotnika odigrala tri dvoboje in prav vse je brez prejetega zadetka dobil Maribor, ki je v seriji treh domačih tekem brez zmage. So Krčani zmožni podaljšati agonijo navijačev vijoličastih?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…