V Celju, na stadionu z’Dežele, je bila odigrana tekma 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Med sabo so se pomerili aktualni državni prvaki Celjani in Domžalčani.


Nekoliko bolj podjetno so začeli grofje, prevladovali so vse do 24. minute, ko so gostje iz Domžal prvič zatresli domačo mrežo. Uspešen je bil Matej Podlogar, sicer tudi nekdanji nogometaš Celja. Po zadetku je celjska igra razpadla. Gostje so to s pridom izkoristili in čez 5 minut zadeli še enkrat, tokrat po zaslugi Daria Kolobariča. To je bil že njegov tretji gol na tretji tekmi v letošnji sezoni Prve lige, zadel je po gol tudi v prvih dveh krogih. Do konca polčasa smo spremljali igro na sredini igrišča, Celjani pa so imeli rahlo terensko pomoč.

V drugi polčas so domači krenili odločno, nekajkrat so nevarno zapretili pred vrati Domžalčanov. V 69. minuti pa se je pritisk domačih vendarle obrestoval. Po podaji kapetana Mitje Lotriča je v polno zadel branilec Žan Zaletel. To je bil sploh pri gol celjske ekipe v tem prvenstvu, v prvih dveh krogih so namreč izgubili z Muro (0:2) in igrali še izenačeno brez zadetkov proti Aluminiju. Le dve minuti po zadetku pa šok za domače. Po drugem rumenem kartonu je sodnik Skomina predčasno pod prho poslal celjskega branilca Josipa Čalušića in tako se je upanje domačih na preobrat ali vsaj točko še izdatno zmanjšalo. Do konca tekme smo spremljali boj na sredini, v zadnjih minutah pa so bili še nevarni Domžalčani, vendar pa je ostalo pri rezultatu 1:2.

NK Celje : NK Domžale  1:2

Zaletel 69′; Podlogar 24′, Kolobarič 29′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Janjičić z izjemnim strelom spet odrešil Celje (FOTO)

Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjan…