Z današnjo tekmo v Sežani se pričenjata dve dodatni tekmi za popolnitev Prve Lige Telekom Slovenije za tekmovalno leto 2019/2020. Nogometaši sežanskega Tabora bodo prvo srečanje odigrali pred svojimi gledalci, ko bodo na stadionu Rajka Štolfe gostili Gorico. Uvodni primorski spopad za Prvo Ligo se bo pričel ob 17.00 uri, pravico na uvodnem srečanju pa bo delil Nejc Kajtazović.


Sežančani se v dodatni tekmi za uvrstitev v prvo ligo podajajo iz drugega mesta v 2. slovenski nogometni ligi. Trener Kraševcev je v zadnjem krogu, ko so Sežančani gostili novomeško Krko odpočil veliko večino svojih nosilcev igre, ter jim tako omogočil še kako prepotreben počitek pred zahtevno nalogo proti Goričanom. Sežančani so proti Krki sploh prvič v letošnji sezoni priznali premoč katerikoli ekipi pred svojimi gledalci, a razloge za poraz lahko iščemo predvsem v tem, da tekma ni pomenila več ničesar. Kraševci največ upov polagajo v svojo obrambo, ki je med vsemi drugoligaši prejela najmanj zadetkov, na 30 tekmah, je moral Arian Rener samo 22 krat po žogo v svojo mrežo. Po drugi strani pa Kraševci seveda upajo, da bo razigran predvsem prvi strelec Sežančanov Papa Ibou Kebe, ki je v celotni sezoni dosegel 24 zadetkov. Sežančani seveda upajo, da se po sezoni 2007/08 ponovno uvrstijo v Prvo Ligo Telekom Slovenije, glede na to, da igrajo predvsem pred svojimi gledalci izjemno, pa lahko danes presenetijo Goričane, ter si pred povratnim srečanjem pridelajo lepo izhodišče.

Goričani na drugi strani rešujejo sezono z dvema tekmama proti Tabor Sežani. Goričani, so ena izmed 3 ekip, ki še ni izpadla iz Prve Lige Telekom Slovenije, v slovenskem Las Vegasu pa si seveda želijo, da bi tako ostalo tudi po dveh dodatnih srečanjih z Sežančani. Goričani seveda prihajajo v Sežano v vlogi favoritov, a bodo morali proti razigranim Sežančanom odigrati bistveno boljše kot pa so odigrali v prvenstvu. Največ upov seveda Saša Kolman polaga v Etiena Velikonjo in Andrijo Filipovića, ki sta v Prvi Ligi dosegla vsak po osem zadetkov. Sicer so Goričani imeli, v zadnjem času kar precej težav z doseganjem zadetkov, a tokrat bi morale že v prvi tekmi priti do izraza tudi izkušnje nekaterih igralcev.

Lahko Sežančani na prvi tekmi presenetijo in si pred povratno tekmo pripravijo dobro izhodišče? Ali bodo Goričani vnovčili izkušnje, ter v Sežani upravičili vlogo favoritov?  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…