Prva Liga Telekom Slovenije – 33. krog. Glavni sodnik: Vojko Goričan
Koper: Stadion Bonifika, 700 gledalcev


LUKA KOPER 2:2 GORICA
Strelci: Bradaschia (11), Bagarić (34 pen); Žigon (17, 42)

Luka Koper: Nenezič, Đukić, Hadžić, Blažič, Bagarić, Bradaschia, Guberac, Črnigoj (64 Mendy), Štulac, Galešić (76 Pučko), Brečević (89 Lotrič). Trener: Rodolfo Vanoli.
Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, Jogan, Celcer, Vetrih (82 Praprotnik), Mevlja, Ndiaye, Žigon (90 Frelih), Šturm, Živec. Trener: Miran Srebrnič.

V 62. izvedbi primorskega derbija med Koprom in Gorico je bilo veliko tekmovalnega naboja. Ekipi sta začeli zelo odprto in gostje iz Nove Gorice so s prvo pravo akcijo prikazali, da se v Kopru ne bodo samo branili. Že v prvi minuti srečanja so imeli veliko priložnost po podaji iz kota, vendar je Žigon meril mimo vrat. Celcer je v osmi minuti srečanja po močnem strelu iz prostega strela segrel domačega vratarja Neneziča. Vendar je bil slednji na pravem mestu in žogo preusmeril v kot. Sledila je manjša ofenziva domačih, ki so kaj kmalu prešli v vodstvo. Za goste je bil usoden prekršek nad nekdanjim igralcem Gorice Galešičem v 11. minuti. Po izvedbi prostega strela je žoga prišla do Bradaschia, ki je z roba kazenskega prostora meril v bližnji vratarjev kot ter zadel. Že nekaj minut kasneje so podobno akcijo izpeljali gosti. Žigon je izkoristil globinsko podajo Vetriha, ustrelil v levi spodnji kot Nenezičevih vrat ter rezultat izzenačil. Goričanom je gol dal dodatne motivacije in že nekaj minut kasneje sta Šturm in Celcer sprožila strel proti domačim vratom, vendar neuspešno. So pa zato v 34. minuti zadeli domači. Po gneči pri izvajanju kota je prišlo do kontakta, ki ga je sodnik Goričan ocenil za prekršek v kazenskem prostoru. Protest gostujočih igralcev ni prinesel spremebe, je pa sodnik zato pokazal 2 rumena kartona. Vratarju Simčiču, ki je ugovarjal ter Ndiayu, ki je prekršek storil. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Bagarič in domače ponovno popeljal v vodstvo. Nekaj minut pred koncem ponovno izzenačenje. Celcer je poskušal s kakšnih 30 metrov, Nenezič je žogo uspel izbiti. A le na kratko do Žigona, ki je odlično »začutil« akcijo in gostom prinesel nov zadetek. Do konca polčasa se izid ni spremenil.

V drugi polčas sta obe ekipi krenili malce bolj umirjeno. Prva priložnost je sledila šele v 10. minuti nadaljevanja, ko je bil nenatančen gostujoči napadalec Šturm. Tudi domači so skušali izid obrniti v svojo korist, vendar so streli Guberaca, Đukiča in Pučka bili nenevarni. Sledilo je še nekaj poskusov gostov, ki tudi preko Žigona niso bili uspešni. Do konca srečanja se je zvrstilo še nekaj nevarnih akcij, več na strani gostov iz Gorice, vendar do spremembe rezultata ni prišlo.

To je bilo že dvajseto medsebojno srečanje med Koprom in Gorico, ki se je končalo z neodločenim rezultatom. Koper je do sedaj zmagal 18-krat, nogometaši iz Gorice pa 24-krat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…