V ponedeljek je izvršni odbor NZS je dokončno odločil o sestavi Prve lige Telekom Slovenije, v kateri bo naslednje leto igrala NK Krka iz Novega mesta. Novomeška Krka se je v slovensko elito vrnila po dvajsetih letih. Omenjeni klub je naslednji dan pripravil novinarsko konferenco in razkril, kaj jih čaka v naslednjih dneh in v novi sezoni.


Nk Krka časa nima veliko, kajti nova sezona v Prvi ligi se prične že 13. julija. Športni direkor Sašo Udovič se je na novinarski konferenci najprej dotaknil moštva. Jedro ekipe bodo sestavljali nogometaši, ki so se najbolj izkazali že v Drugi ligi, članski ekipi se bodo priključili še štirje najbolj obetavni mladinci, nekaj nogometašev pa je na preizkušnji. Tudi na trenerskem položaju ne bo sprememb. Ekipo bo še naprej vodil trener Borivoje Lučić, kot pomočnik pa mu bo pomagal Sandi Bracović. NK Krka bo odigrala nekaj prijateljskih tekem. Prva resnejša preizkušnja za Novomeščane bo prijateljska tekma z nekdanjim svetovnim in klubskim prvakom Crveno zvezdo iz Beograda, ki bo v sredo 26. 6. 2013, ob 18. uri.

Nato je predsednik kluba Jože Berus povedal, da so se zelo razveselili sporočila NZS, da bodo v naslednji sezoni nastopali  v Prvi ligi. Hkrati pa se zaveda, da jih v tej sezoni čaka še veliko dela.  Novomeški štadion Portoval je v zelo slabem stanju, zato motajo v enem letu zgraditi novo pokrito tribuno, urediti garderobe in poskrbeti tudi za prostor za novinarje. Glavni pokrovitelj tovarna zdravil Krka  bo še naprej podpirala klub, poleg tega pa se še dogovarjajo še z nekaterimi drugimi pokrovitelji. Za konec pa je predsednik kluba spregovoril o ciljih Krke. Kratkoročni cilj Krke je enakovreden boj z drugimi prvoligaši in postati stabilen prvoligaš, dolgoročni cilj pa je uvrstitev v vrh in preboj v evropska tekmovanja.

Andrej Kastrevc, vodja dela z mladimi, pa je poudaril, da je uvrstitev v Prvo ligo sad večletnega dobrega in načrtnega dela z mladimi. Prav vse selekcije NK Krka nastopajo v prvi ligi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…