Foto: nkolimpija.si/SPS

Pri nogometnemu klubu Olimpija Ljubljana so se odzvali na poročanje hrvaških medijev, da bo ljubljanski klub v bodoče vodil zloglasni Zdravko Mamić, ki bi naj klub prevzel od Milana Mandarića. Ljubljančani vse trditve medijev zavračajo in jih označujejo za lažne novice.


Zgodba, ki so jo včeraj objavili na hrvaškem medijskem portalu sportnews.hr o tem, da naj bi NK Olimpija prevzel Zdravko Mamić, sodi v kategorijo navadnih ‘fake news’ medijskih produktov. Ključne trditve, zapisane v članku, ki so ga prevzeli tudi nekateri mediji v Sloveniji in v regiji, so neresnične in so namenjene izključno zavajanju javnosti, zato si ne zaslužijo resnega komentarja. Povsem razumljivo je, da so dogajanja v NK Olimpija zanimiva tudi za ustvarjalce različnih “privlačnih medijskih zgodbic”, a tudi take zgodbice bi morale vsebovati vsaj kanček resnice, ki ga v omenjeni objavi na sportnews.hr ni. Vse relevantne informacije, povezane z delovanjem NK Olimpija in prihodnostjo kluba, bomo sporočili pravočasno in po uradni poti,” so v uradnem odzivu na poročanje medijev zapisali pri dvakratnih državnih prvakih, katere že jutri proti latvijskemu Rigasu čaka povratni dvoboj kvalifikacij za evropsko ligo.

Znano je sicer, da Mandarić že nekaj časa “prodaja” zeleno-bele, a očitno kluba ne bo prevzel Mamić, ki se trenutno nahaja v Bosni in Hercegovini, kamor se je zatekel pred hrvaškimi organi pregona, ki so ga zaradi finančnih malverzacij v zagrebškem Dinamu ter davčne utaje, leta 2018 obsodili na šest in pol let zapora. Favorit za najverjetnejšega novega t.i. lastnika Olimpije tako še vedno ostaja skrivnostni italijanski poslovnež Gabriele Nardin, ki je v Sloveniji že deloval v ekipi Jadrana iz Dekanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…