Slovenska izbrana vrsta je spet navdušila. Ob novem zboru in dveh prijateljskih tekmah so naši ljubljenci obakrat premagali nasprotnika, najprej Romunijo, nato še Črno goro. Ob zadnji zmagi v Stožicah nad Črnogorci je celo tekmo odigral levi bočni branilec Maribora Gregor Sikošek, ki pa v svojem klubu po ’tistem’ rdečem kartonu proti Domžalam (še) ni dobil priložnosti od prve minute, kar je za marsikoga presenetljivo.


Sikošek, ki je lahko s svojo minutažo za slovensko izbrano vrsto v letu 2022 odkrito zadovoljen, je po poročanju Sportkluba dejal: “Zdaj sem zbral že nekaj nastopov za reprezentanco in razumljivo je, da si z vsakim nastopom in vsakim naslednjim zborom bolj samozavesten. Fantje smo vse bolj povezani in mislim, da smo ustvarili res dobro moštvo. Vse bolje se razumemo tako na igrišču kot tudi izven njega. To je pomembno in to moramo obdržati ter graditi na tem v zelo pomembnem letu, ki prihaja.”

28-letnik iz Brežic se zaveda tudi, da bo najprej moral urediti svoj klubski status, če bo želel tudi v prihodnje obleči dres Slovenije: “Strinjam se, da moram najprej igrati v klubu, da bom imel svoje mesto tudi v reprezentanci. Smo v fazi reševanja tega. Mislim, da bo moj status do marca urejen,” je po pisanju Sportkluba povedal Sikošek, kateremu se pogodba z Mariborom izteče po koncu sezone.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. V.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…