Na prvi tekmi 11. kroga državnega prvenstva so Radomljani na gostovanju v Stožicah presenetljivo prišli do vseh treh točk proti Olimpiji. Ljubljančani so ob polčasu vodili, toda v zaključku obračuna so novinci v ligi uprizorili popoln preobrat.

Na obračunu v Stožicah je padlo kar pet zadetkov, vendar pa so maloštevilni gledalci na prvega morali počakati vse do 32. minute, ko je Mustafa Nukić uspešno realiziral sporno dosojeno najstrožjo kazen, potem ko je s podplatom stopil na nogo nasprotniku, kar je Nejc Kajtazović označil kot prekršek v obrambi. Radomljani so do izenačenja prišli pet minut pred odhodom na odmor, ko je Oliver Kregar izkoristil napako Michaela Pavlovića in proti matičnemu klubu zabil svoj prvenec v prvi ligi, toda na odmor so kljub vsemu bolj zadovoljni odšli zeleno-beli, saj je Nukić v sodnikovem dodatku po podaji Aldairja ponovno zatresel gostujočo mrežo.

V drugem polčasu so Ljubljančani diktirali tempo in si priigrali številne priložnosti, s katerimi bi morali srečanje zaključiti v svojo korist. a so v zaključkih akcij domači napadalci bili premalo odločni, razbranil pa se je tudi gostujoči čuvaj mreže Darko Marjanović. V zaključku srečanja so začeli pretiti tudi gosti, ki so v 82. minuti prišli do priložnosti za izenačenje. Najprej je po storjenem prekršku Nukić dobil drugi rumeni karton in je predčasno moral zapustiti teren, nato pa je tudi Gedeon Guzina, s strelom iz prostega strela in slabim posredovanjem Nejca Vidmarja, prišel do prvenca med slovensko elito. Kmalu po izenačenju pa nov šok v domačem taboru, saj je po lepi akciji Vidmarjevo mrežo zatresel še Ivan Šarić in Radomljani so še drugič v tej sezoni proti Olimpiji ostali neporaženi ter imajo na medsebojnih obračunih proti zmajem sedaj že štiri osvojene točke.

Ljubljančani pred derbijem proti Mariboru v prihodnjem krogu niso samo izgubili dragocenih točk, ampak so tudi ostali brez dveh nosilcev igre v tej sezoni. V Ljudskem vrtu namreč ne bo pordečelega Nukića ter tudi Almedina Ziljkića ne, ki je v zadnjih sekundah dvoboja prejel nespameten rumeni karton.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elšnik: Želimo dokazati, da sobotna zmaga ni bila slučaj

Po prvenstvenem obračunu Kopra in Olimpije, ki so ga z minimalno zmago dobili Ljubljančani…