Ljubljansko Olimpijo je med zimskim premorom okrepil 22-letni nogometaš Timi Max Elšnik. V zaključku sezone je dosegel vse tri zadetke v zeleno-belem dresu, vendar tudi to ni zadostovalo za njegov prvi naslov v dresu Olimpije.


“To obdobje bi opisal kot nekakšno obdobje razvoja. Ko sem prišel v Anglijo sem videl, kako stvari izgledajo na najvišjem nivoju. Tekom let sem spoznal nogometaše in trenerje, ki so bili na tistem res najvišjem nivoju. Od takšnih ljudi se lahko, če si osredotočen, zelo veliko naučiš. Zdi se mi, da sem pri 22 letih že dokaj izkušen, prav zaradi vseh stvari, ki sem jih doživel v Angliji. Nasploh mislim, da ti življenje v tujini ponudi nek drug pogled na svet. Spomnim se, kako sem se počutil, ko sem prvič videl ogromne trening komplekse z več kot desetimi igrišči, fitnesom, bazeni … To ti da nov zagon, da si še bolj zagnan in da vse to izkoristiš,” je opisal spomine na Anglijo za klubsko spletno stran.

“Ja. Moram reči, da, ko sem s šestnajstimi leti odšel v tujino, sem nekoliko izgubil stik s slovensko ligo. Spremljal sem večje derbije, več od tega pa ne. Povratek v Slovenijo je bil zagotovo izziv, saj sem moral ponovno opozoriti nase. Izjemno sem bil vesel ponudbe iz Olimpije in zadovoljen sem, da sem tukaj,” je še dejal Elšnik o povratku v Slovenijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Janjičić z izjemnim strelom spet odrešil Celje (FOTO)

Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjan…