* Arena Z’dežele, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Kojsko) in Černe (Nova Gorica).
* Strelec: 1:0 Požeg Vancaš (31.).
* Celje: Rozman, Stojinović, Travner, Brecl, Andrejašič, Cvek, Pišek, Novak (od 87. Benedičič), Lotrič (od 75. D. Štraus), Požeg Vancaš, Vizinger (od 59. Ibišević).
* Mura: Obradović, Šturm, Peričić, Maruško, Kous, Lorbek, Kozar, Karničnik (od 90. Rebernik), Horvat (od 80. Maroša), Bobičanec, Sirk.
* Rumeni kartoni: Travner, Andrejašič; Kozar.
* Rdeči karton: /.


Potem ko so jih Krčani sredi tedna gladko izločili iz pokala, so se Celjani hitro pobrali in proti neugodni Muri prišli do zmage, svoje druge v sezoni, s katero so se povzpeli na šesto mesto. Na drugi strani so črno-beli igrali brez pomembnih členov – Nina Kouterja in Luke Šušnjare – ter doživeli četrti poraz. Po novem so na sedmem mestu z dvema točkama zaostanka za današnjim tekmecem.

Tekma v Celju se je začela s pobudo Sobočanov, ki pa so resneje zagrozili šele v 23. minuti, ko je Klemen Šturm izvedel prosti strel z več kot 25 metrov, žoga je preletela Matjaža Rozmana in zadela prečko. štiri minute pozneje je bil v obetavnem položaju Tomi Horvat, ko je streljal z dobrih desetih metrov, še pravočasno pa se je pred žogo vrgel Jan Andrejašič in toliko ustavil žogo, da jo je Rožman lahko ujel.

Po pol ure pa so nase opozorili tudi Celjani. Najprej je Lovro Cvek s prostega strela žogo poslal čez gol, že minuto pozneje pa so izbranci Dušana Kosića izpeljali lep napad za vodilni zadetek. Janez Pišek je na sredini žogo poslal na desno stran do Jakoba Novaka, ta pa jo je poslal proti drugi vratnici, kamor je pritekel Rudi Požeg Vancaš in iz bližine dosegel svoj četrti zadetek v sezoni.

V uvodu drugega polčasa so Prekmurci razumljivo pokazali več želje po napadu, a ji v tem segmentu ni šlo preveč dobro od rok, še ko so prišli v ugoden položaj za strel, so to slabo izvedli, denimo Horvat v 59. minuti, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat. V 74. minuti je eden celjskih branilcev ravno dovolj preusmeril žogo po strelu Luke Bobičanca, da ta ni resno ogrozila vrat Celja.

Zato pa je Požeg Vancaš v 85. minuti imel lepo priložnost za 2:0, a je iz bližine z desne strani zadel le vratnico. To pa je bila tudi zadnja resna priložnost na tekmi.

Celjani bodo v 10. krogu v četrtek gostili Aluminij, Sobočani pa bodo gostovali v Kranju.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…