Mariborčani so se v torek prebili med najboljše evropske klube in danes pozno popoldne čakajo na žreb skupin Lige prvakov, ki se bo ob 17:45 pričel v Monacu. Vijoličasti bodo morali misli takoj po žrebu znova preklopiti na domače obveznosti, saj jih že v soboto čaka zahtevna preizkušnja. Morda celo najzahtevnejša domača obveza v novi sezoni.


Domžalčani namreč v šestih krogih državnega prvenstva še niso oddali niti točke, še več, Nejc Vidmar s pomočjo soigralcev že 630 minut žogi ni spustil za svoj hrbet. Z morebitnim porazom bi se vijoličasti že malce oddaljili od vodilnih Domžal, zato bodo morali v srečanje kreniti zbrano. Se pa v Domžalah obeta prava štajerska invazija, saj so iz tabora državnih prvakov sporočili, da bodo kupce sezonskih vstopnic z organiziranim prevozom brezplačno prepeljali v Domžale, kjer si bodo srečanje ogledali zastonj. Domžalski Športni park bi tako utegnil biti lepo zapolnjen, lepega obiska pa se zagotovo veselijo tudi domžalski nogometaši, ki kljub dobrim igram, vodstvu na lestvici in številnim promocijskim aktivnostim ne uspejo prebuditi mesta, ki z anemičnostjo in nezainteresiranostjo spremlja predstave čete Luke Elsnerja. Tudi gledanost večine domačih tekem, z redkimi izjemami ni kaj prida večja, kar je poudaril tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je v pogovoru za klubsko spletno stran izrazil začudenje, da se kljub dobrim igram na tribunah ne zbere več gledalcev: “Ne razumem, zakaj je na večini tekem domačega prvenstva tako malo gledalcev. V našem klubu se veliko dela na promociji tekem, a se ljudje enostavno ne odzovejo. Upam, da bo v soboto stadion veliko bolj poln, saj imamo za seboj odlično serijo, v goste pa prihaja aktualni prvak in član Lige prvakov. Ob tej priložnosti Mariborčanom čestitam za izjemen uspeh. Čudi me, da ljudje ne cenijo domačega prvenstva, saj se igra dober nogomet. Mariborčani so dokazali, da se lahko kosamo tudi z evropskimi velikani.”

Belokranjec, ki je star šele 20 let, v rumeno-modrem dresu igra že četrto sezono in je z 71 nastopi eden izkušenejših v domžalskem moštvu. V soboto pričakuje dobro srečanje: “Pričakujem zelo dobro tekmo in upam na pozitiven rezultat. V vsako tekmo gremo na zmago in tudi tokrat bo tako. To je edini pristop, ki prinaša rezultat. Pred nami je najbolj pomembna tekma do sedaj in zato moramo biti osredotočeni le na njo. Upam, da bomo čim dlje držali prvo mesto na lestvici.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…