Edini obalni prvoligaš Luka Koper je izkoristil reprezentančni odmor in se dogovoril za prijateljsko tekmo z italijanskem prvoligašem Udinese. Omenjeni italijanski prvoligaš iz Vidma je letos na začetku leta že gostoval na Bonifiki. Obračun se je takrat končal z remijem in tremi zadetki v vsaki mreži. Koprčani pa bodo tokrat vrnili uslugo in odigrali prijateljsko tekmo z Udinesejem še na stadionu Friulli.


Oslabljeni Koprčani, pri katerih je manjkalo skoraj polovice prvega moštva, saj so mladi reprezentantje Palčič, Blažič, Žibert, Lotrič in Pučko te dni na reprezentančni akciji, so krenili odlično in hrvaški napadalec Pilčič je po nevarni akciji že v drugi minuti stresel vratnico domačega vratarja Kelave. Že v naslednji minuti je z dvajstih metrov poskusil Guberac, a je bil domači vratar vnovič na mestu. Gostje so bili v uvodnih minutah izrazito boljši nasprotnik in si ustvarili kar nekaj nevarnih priložnosti, a pri zaključevanju napadov niso bili najbolj zbrani. V 13. minuti je po desni strani pobegnil Arčon  in v kazenski prostor poslal nevaren predložek, vendar je domača obramba zadnji trenutek izbila žogo pred vtekajočim Galešičem. Nato pa veselje za domače in hladen tuš za Slovence. Domači so v napadu že izgubili žogo, a si je Halilovič kot zadnji mož privoščil začetniško napako, do žoge je prišel Bruno Fernandez, ki mu z nekaj metrov ni bilo težko zadeti gola. Koprčani so se šoka otresli šele po nekaj minutah in nadaljevali tam, kjer so končali pred zadetkom domačih. Črnigoj je v 30. minuti lepo zaposlil Arčona, ki je stekel proti vratom, a bil na koncu premalo odločen, Kelava pa je njegov šibek strel brez težav ukrotil. Deset minut kasneje skoraj identična akcija, le da je Arčon podal do Galešiča, čigar strel je Kelava ubranil. Domači so bili v prvem polčasu povsem nenevarni, saj si niso ustvarili niti ene same omembe vredne priložnosti, do zadetka pa so prišli po hudi napaki koprske obrambe.

Začetek drugega polčasa ni ponudil zanimivejših akcij, domači so bili več pri žogi. Igra pa je v drugem delu postajala vse bolj groba. Gostje so v 60. minuti ostali z desetimi , saj je glavni sodnik srečanja Luca Zufferli Miodragu Čovilu pokazal rdeči karton zaradi grobega prekrška. Rumeno-modri so bili primorani k bolj obrambni taktiki, večkrat pa so se Kelavi skušali približati s protinapadi. V 64. minuti se je Vanoli odločil za menjavo skoraj celotnega moštva in v igro poslal kar osem novih nogometašev. Priložnost so dobili Hasić, Hadžić, Andrejašič, Reja, Posavac, Krajnc, Štulac in Smrtnik, ki pa jim ni uspelo resneje ogroziti domačih vrat. Udinese je do konca imel še dve polpriložnosti, a sta bila strela Bruna Fernandeza v 82. in Pinzija v 87. minuti preslaba, da bi presenetila vratarja Hasiča. Ko je kakšnih tisoč gledalcev že zapuščalo stadion, pa je v tretji minuti podaljška Nico Lopez le premagal koprskega vratarja in postavil končni izid 2:0.

UDINESE 2:0 FC KOPER
Strelca: Fernandes (16), Nico Lopez (90)
Rumeni karton: Pereyra (56)
Rdeči karton: Čovilo (60)

Udinese (4-3-2-1): Kelava; Gabriel Silva, Naldo, Danilo, Douglas; Allan, Mlinar (Pinzi), Jadson; Lopez, Pereyra (Lazzari); Bruno Fernandes. Trener: Francesco Guidolin
FC Kper (3-5-1-1): Nenezić; Šme, Halilović, Gregorić; Arčon, Črnigoj, Čovilo, Guberac, Ivetić; Galešić; Pilčić. Igrali so še: Hasić, Adam, Hadžić, Andrejašić, Reja, Posavac, Krajnc, Štulac, Smrtnik. Trener: Rodolfo Vanoli.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …