Uradno se prestopni rok še ni pričel, kljub temu pa po ulicah in hodnikih že krožijo številne govorice. Letošnje poletje bi lahko bilo še posebej pestro za kar nekaj vratarjev, saj se, če gre verjeti našim informacijam, obeta nekaj vratarskih prestopov.


Začnimo pri drugouvrščeni ekipi pred dnevi končane sezone. V vratih Koprčanov je spomladi poškodovanega Igorja Nenezića uspešno zamenjal Vasja Simčič, ki pa se je že vrnil v matično Gorico, saj ga je vodstvo pokalnih prvakov kanarčkom le posodilo. Mrežo Kopra bo v bodoče branil Božidar Radošević, saj je 25-letni vratar, ki se je vratarskega poklica izučil v Hajduku, že sklenil dveletni dogovor. Že omenjeni Simčič bi lahko v vratih Gorice zamenjal Alexa Cordaza, ki ima za sabo zelo dobro sezono, zaradi česar je padel tudi v oko italijanskih klubov…

Še skok na vzhod države. V Zavrču so se zaradi krčenja proračuna zahvalili osmerici nogometašev, med njimi je tudi prvi vratar Gregor Fink, ki naj bi bil po naših informacijah blizu prestopa v nogometno bolje urejeno Švico. V vratih Haložanov bi lahko izkušenega Frankolovčana, ki je v letošnji sezoni zaigral na 31 ligaških tekmah, zamenjal Marko Pridigar, saj je 29-letnemu otroku Maribora pred dnevi potekla pogodba z vijoličastimi, do sklenitve nove pa več kot očitno ne bo prišlo. Šušlja se tudi o novem vratarskem imenu v Ljudskem vrtu, kjer se bo po odhodu Pridigarja sprostilo vratarsko mesto, za katero pa resno kandidirata dva vratarja, ki sta v letošnji sezoni na prvoligaških zelenicah pustila zelo dober vtis. Gre za Matjaža Rozmana, čuvaja mreže velenjskega Rudarja, in Matka Obradovića, ki se je v letošnji sezoni izkazal v dresu novomeške Krke.

Kljub ne najboljšemu finančnemu stanju večine prvoligašev, se nam poleti znova zagotovo obeta pestro prestopno obdobje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…