Matej Podlogar je prva poletna okrepitev domžalskega prvoligaša. 23-letni napadalec se je z vodstvom domžalskega kluba dogovoril za dveletno sodelovanje, potem ko mu je pri velenjskem Rudarju potekla pogodba.


Ljubljančan, v preteklosti tudi mladi reprezentant Slovenije je bil zadnja tri leta član velenjskega Rudarja, v dresu katerega je skupno odigral 96 tekem in dosegal 18 zadetkov, sedem v lanski sezoni, ko je na klubski lestvici strelcev zaostal le za Matejem Eterovićem. Za klubsko spletno stran je svoj pogled na nov obraz v četi trenerja Luka Elsnerja najprej predstavil športni direktor Matej Oražem: “Matej je naša prva okrepitev v tem prestopnem roku. V zaključku spomladanskega dela prvenstva smo imeli največ težav z realizacijo in doseganjem zadetkov. Z njegovim prihodom želimo dodatno zaostriti konkurenco v napadu, ki mora postati najmočnejši del naše ekipe. Želimo dosegati veliko zadetkov in Matej ima seveda enake želje, tako da smo se hitro našli ter dogovorili.”

Zadovoljstva ob sklenitvi dogovora ni skrival niti Matej Podlogar, se je že ozrl v prihodnost in si zaželel še dodatnega napredka, zadovoljen pa je bil tudi s sprejemom novih soigralcev: “Po dolgem in resnem razmisleku sem se odločil za Domžale. Prepričan sem, da sem se odločil prav, saj sem že na prvem treningu spoznal, da je vzdušje v garderobi in klubu super. Nemudoma, ko sem stopil v garderobo, so me igralci vzeli za svojega. Večino jih že tako ali tako poznam iz osebnih ali nogometnih krogov. Sprejem je bil fantastičen, hkrati pa sem zadovoljen tudi s pogoji sodelovanja. Tukaj lahko veliko napredujem in to je najpomembnejše.”

Po besedah športnega direktorja se klub sicer še ozira po novih okrepitvah, na preizkušnji pa še naprej ostajata Paz Katafta in Benjamin Morel, o katerih smo poročali že včeraj. Odločitev o njuni usodi bo najverjetneje sprejeta po sobotnem obračunu s splitskim Hajdukom, ki se bo pričel ob 20. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…