Pisal se je 27. maj 2017, ko sta se v Kopru na Bonifiki v zadnjem, 36. krogu Prve slovenske lige nazadnje pomerila Koper in Gorica. Gostje so takrat bili uspešnejši z 0:1, zadel je Donatus Edafe po podaji Bedeja Osujija.


Tudi v lanski sezoni, ko sta se kluba merila v 2. SNL so na obeh tekmah, ki sta jih odigrala, slavili gostje. Koper je v športnem parku v Gorici v 3. krogu slavil z 1:2, Goričani pa so na obali prav tako zadeli dvakrat, vendar pa ohranili mrežo nedotaknjeno (0:2). Kot je znano se je Koper, po predčasno zaključeni prejšnji sezoni, kot takrat vodilna ekipa, neposredno uvrstil v Prvo ligo, Gorica pa je ponovno igrala v kvalifikacijah, a tokrat le uspela zmagati in se uvrstiti nazaj v ligo višje po le enem letu odsotnosti.

Koper je svojo prvo sezono po tri letni odsotnosti začel zadržano, saj je v dvoboju prvega kroga na gostovanju v Sežani pri Taboru izgubil z 0:1, nato pa proti Olimpiji na domačem terenu nekoliko srečno odnesel točko. Bilo je 1:1.

Goričani so zaenkrat odigrali le eno tekmo. Prva tekma, ki bi jo morali odigrati v Ljubljani proti tamkajšnji Olimpiji, je bila prestavljena zaradi težav ljubljanske ekipe z karanteno. Edina tekma, ki so jo torej Severni Primorci odigrali je bilo v drugem krogu, ko so vendarle odšli na gostovanje v prestolnico. Tokrat je tekma bila odigrana, nasprotnik pa šišenski Bravo, ki je zasluženo slavil z 4:1.

Današnjo tekmo, ki se v novogoriškem športnem parku prične ob 18. uri, bo sodil Nejc Kajtazovič.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez zadetkov v Murski Soboti

Fazanerija je tokrat gostila obračun Mure in Kopra, na katerem pa gledalci niso videli zad…