Drama s srečnim koncem. Mariborčani se iz Mostarja vračajo s težko prigarano zmago, za katero sta poskrbela zadetka Zahoviča in Tavaresa, nekaj upanja pa vendarle ima Zrinjski zaradi zadetka Todorovića. 


Na zelenico Stadiona pod Bijelim bregom je Milanič v nasprotju z napovedmi tudi športnega direktorja Zlatka Zahoviča poslal štoperski par Rajčevič-Šuler, na klopi je poleg Pihlerja ostal tudi Mešanović.

Po uvodnem pritisku domačinov je bil Maribor prvič nevaren v šesti minuti, ko je Pirić v zadnjem trenutku posredoval pred Bajdetom. Štiri minute kasneje pa je slabih šest tisoč glava množica eksplodirala. Po dvoboju Šulerja in Bilbije je nemški sodnik Siebert pokazal na belo točko. Na pravilo, da kdor je izsilil enajstmetrovko jo naj ne izvede, se je požvižgal Bilbija, a žogo poslal v vratnico. Zapravljena priložnost je podžgala vijolice, ki so preko Rajčeviča zatresli mrežo iz ofsajda ter nasploh prevzeli pobudo na igrišču. Na drugi strani domačini prišli le do priložnosti Pezerja preden je del tribune, kjer so bili nastanjeni najzvestejši navijači mariborskega ponosa, ponorel. Hotić je z izjemno podajo našel Bajdeta, pod zadetek pa se je vpisal Luka Zahovič.

V začetku drugega polčasa je bilo veliko manj dogajanja. Kot že videno je Milanič po zadetku s svojo 4-4-2 umiril igro, katera se je zopet razživela v drugi polovici polčasa, ko je v razmiku treh minut Blaž Vrhovec prejel dva rumena kartona in predčasno zaključil z obračunom. Kljub igralcu manj zadetka Zrinjskega ni bilo na vidiku. A je prišel. Kot strela z jasnega, s strani rezervista. Po kombinaciji podaj na robu kazenskega prostora je do strela prišel Todorović, dosedanji junak tekme Handanović pa se ob zadetku 28-letnika ni proslavil. Rezultat 1-1 je Mariborčanom še vedno zagotavljal zelo dobro izhodišče za povratni obračun, vendar je bil drugačnega mnenja najprej Ahmedi nato pa še Tavares. Hitronogi vezist, ki je še pred letom brcal po tretjeligaških zelenicah, je izkoristil nespretnost Stojkića in mariborski ekipi priigral enajstmetrovko v tretji minuti podaljška. Mariborčani nepisanega nogometnega pravila niso izzvali, odgovornost je prevzel Tavares, Pirić pa je bil kljub izbiri prave smeri premagan.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…