Potem ko se je pred tedni v ljubljansko Olimpijo vrnil Milenko Ačimović, ki vnovič opravlja vlogo športnega direktorja, so zeleno-beli v svoj tabor vrnili še enega od nekdanjih članov, ljubljenca Green Dragonsov Sebastjana Cimirotića.


Popularni Cime, ki je pred dnevi dopolnil okroglih 40 let, je sklenil pot profesionalnega nogometaša, pri Olimpiji pa bo odslej vodil mlajše selekcije kluba. Nogometaš, ki je v preteklosti igral tudi na Hrvaškem, Izraelu, Italiji, Južni Koreji in nazadnje še v Avstriji, je ob vrnitvi v tabor zmajev za klubsko spletno stran povedal, da se že veseli začetka trenerske poti: “Delo z otroki je nekaj najlepšega, a obenem predstavlja tudi veliko odgovornost. Ko sem sam začenjal svojo nogometno pot, je bilo zelo pomembno, kdo mi bo predajal znanje in izkušnje. Menim, da bom v sodelovanju s strokovnjaki v mladinskem pogonu uspešno sodeloval in pripomogel k ustvarjanju lepih nogometnih zgodb.”

“Vsi, ki me dobro poznajo, vedo, da je Olimpija moja največja ljubezen. Sem izjemno počaščen in vesel vrnitve v klub, ki mi je tako veliko dal. Zato bi se ob tej priložnosti zahvalil športnemu direktorju in upravi kluba na izkazanem zaupanju. Verjamem, da lahko v prihodnje Olimpijo dvignemo na še višjo raven,” je še dejal nekdanji reprezentant Slovenije, ki je v dresu z državnim grbom na 33 tekmah dosegel tudi šest zadetkov, enega tudi na Svetovnem prvenstvu v Južni Koreji, ko je zatresel mrežo Španije. Cimirotićeve vrnitve se je razveselil tudi športni direktor Milenko Ačimović, ki je ob tem dejal: “Vsi smo veseli, da se je Sebastjan vrnil med nas, kjer mu je tudi mesto. Temu klubu je ogromno dal, ima veliko nogometnega znanja, ki ga lahko prenese na naše najmlajše člane. Verjamem, da bodo naši najzvestejši privrženci pozdravili Cimetov prihod v klub, a tokrat v drugačni vlogi. Skupaj gremo naprej v nove zmage.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…