Petar Stojanović je tudi na zahtevnem gostovanju v Glasgowu dokazal, da je v vijoličasti zasedbi na položaju desnega bočnega branilca, več kot zgolj odlično zamenjal Martina Milca. Vsega 18-letni nogometaš je bil daleč najmlajši nogometaš, a se to ni niti malo poznalo pri predstavi, saj je Ljubljančan odigral v slogu najizkušenejših mojstrov okroglega usnja.


“V prvem polčasu smo videli, da je možno igrati z njimi in smo žogo držali v svoji posesti. V začetku drugega polčasa so nas nekoliko stisnili, dokler nismo v napadu zadržali žoge. Potem pa se je zgodil zadetek, ki je prinesel to neverjetno žogo,” je po vrnitvi iz Škotske na mariborskem letališču dejal Stojanović, ki je recept za zmago videl tudi v tem, da s soigralci ni pustil, da bi nogometaši Celtica mariborska vrata večkrat ogrozili iz prekinitev, po katerih so bili zelo nevarni že v Ljudskem vrtu: “Dobro smo zapirali skok igro in bili ob prekinitvah še bolj osredotočeni, saj smo se zavedali, da imajo visoke igralci, ki dobro skačejo. Na to smo se pripravili in dobro odreagirali.”

“Svoje smo opravili, to je zgodovina, sedaj pa se ne obremenjujemo. Upamo, da nam bo žreb naklonil najboljše ekipe. Sam si morda želim madridskega Reala,” pa je o morebitnih željah pred četrtkovim žrebom skupinskega dela tekmovanja dejal mladi up vijoličastih, ki pa je poudaril, da niti najboljšim evropskim klubom v Ljudskem vrtu ne bo lahko: “Ko nas ponesejo gledalci, je v vsakemu nasprotniku v Ljudskem vrtu težko. Na domačem igrišču smo zelo dobra ekipa in nas je zelo težko premagati.”

Stojanovića smo povprašali tudi po oceni lastne predstava: “Nisem se oziral na dejstvo, da se je na tribunah zbralo veliko ljudi in na takšen pritisk. Igral sem, kot da igramo doma v Ljudskem vrtu, kar je močno pripomoglo k moji igri.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…