Maribor v nedeljo čaka tekma, po kateri lahko svoje kabinete okitijo z že 16. ligaško lovoriko. A če se vse ne bo izšlo po njihovih željah bo to že druga sezona, ko bodo priložnost za naslov zapravili v zadnjem krogu in to še drugič proti Muri. Mura tokrat ni v igri za naslov, a Mariboru ne bodo kar tako dopustili sprehoda do naslova. Mura, ki si je Evropo že zagotovila je še vedno v igri za tretje mesto, za katerega se borijo z Olimpijo. Razlika med tretjim in četrtim mestom, pa je predvsem v velikosti finančne pogače, ki jo zveza po koncu sezone razdeli med klube. V nadaljevanju vam ponujamo izjavo Radovana Karanovića.


Že veliko je bilo pomembnih tekem, a sedaj je tu tista zadnja, tista prava TEKMA.

”Definitivno je to tisto, kar smo, ne morem sicer reči, čakali, a zagotovo je to tisto kar smo si želeli. Na tekmo bomo pripravljeni, ker vemo kaj lahko pričakujemo v Murski Soboti. Z zmago želimo zaključiti sezono in na najlepši način dati darilo navijačem.”

Kakšen je poškodbeni karton Maribora, bo Makoumbou nared?

”Glede tega ne bo težav, imamo vse igralce na razpolago. Med njimi je seveda tudi Makoumbou.”

Pred tako tekmo je pomembna tudi dobra priprava.

”Mi smo se na zadnjo tekmo pripravili tako psihološko kot tudi taktično. Dali smo en velik pomen tekmi in naredili vse, da gremo v tekmo z eno veliko željo. Vemo kaj nas čaka.”

Se Maribor in Koper, ko morata igrati pod pritiskom ali pa sta lahko sproščena, razlikujeta? Karanović je namreč napovedal, da bo Koper še kiksnil (Koper 1:3 Radomlje).

”Ja definitivno sem imel prav, ni enako če igraš pod pritiskom ali pa si lahko sproščen. V tekmi Kopra in Radomelj se je marsikaj glede tega pokazalo. Kar se nas tiče, mi si v Murski želimo zmagati in bomo šli stoodstotno v tekmo z Muro. Z Muro imamo trenutno kar neko negativno tradicijo, a smo tako tradicijo letos prekinili z Olimpijo, enako lahko storimo tudi z Muro.”

Maribor v Murski Soboti ni slavil že dve leti, v glavah ostaja verjetno tudi tekma lanskega zaključka, ko so krajšo potegnili prav nogometaši Maribora.

”Definitivno je to signal, da nas čaka neka težka tekma. Mislim, da smo se na to dobro pripravili. Vemo, da je za nami neka negativna tradicija, a če želimo biti prvaki bomo morali dati od sebe vse najboljše.”

Mura ima težave s kartoni, manjkali bodo nekateri ključni nogometaši, je priprava za to kaj drugačna?

”Imajo zelo širok kader in s tem težav nebi smeli imeti. Mislim, da jim bo na sredini najbolj manjkal Tomi Horvat, ampak to bodo kar se da najbolje nadomestili.”

Mura pod vodstvom Čontale igra bolj napadalno kot pod Šimundžo, posledično pušča tudi več prostora. Bo zato Mariboru lažje?

”Zadnja tekma ni merilo tistega kar se je mogoče dogajalo tudi prej. Pričakujemo drugačno, sproščeno Muro. Vprašanje ali bodo igrali odprto igro ali se bodo zaprli malo bolj nazaj, to bomo videli skozi samo tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
  • Mura do remija in zmage

    Tudi Mura je že odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom evropskih kvalifikacij, …
  • Koper slavil nad Crveno zvezdo

    Koper je na Brdu pri Kranju, gostil eminentnega tekmeca in na koncu dosegel minimalno zmag…
  • Maribor z rezervisti ugnal Rače

    Maribor je včeraj odigral še zadnjo pripravljalno tekmo, že naslednjo sredo pa gre zares. …
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Nogometni praznik pri novopečenemu tretjeligašu

Pred številnimi gledalci in polnim stadionom v Račah so nogometaši Maribora, v iskanju dod…