Včerajšnja predstava Zavrčanov in Goričanov ni mogla navdušiti gledalcev na ptujskem Mestnem stadionu. Okrog 500 gledalcev je videlo bore malo priložnosti, saj sta se oba tabora dobro postavila v obrambi, zaradi česar so imeli napadalce ob težkem igrišču še dodatno oteževalno okoliščino. Obračun se je končal brez zadetkov in delitvijo točk, a so se v obeh taborih strinjali, da je bil remi pravzaprav pravičen. Svojo oceno sta podala oba stratega.


“Igrali smo z nasprotnikom, ki je dobro organiziran in ima v svojih vrstah nekaj igralcev, ki so mi všeč. Zavrč ima na svojem računu lepo število točk, zato smo se zavedali, da nas čaka zahtevna tekma. Škoda le, da igrišče ni dovoljevalo boljšega nogometa, saj je bila igralna površina slaba. Pri nas se je pokazalo, da imamo težave z zaključkom napada, saj ne uspemo izkoristiti priložnosti, ki se ponudijo, zato bomo morali na tem področju še veliko delati in se popraviti,” je po tekmi dejal novogoriški strateg Luigi Apolloni, ki svojih igralcev po zadnjem žvižgu sodnika Dejana Balažiča, ta je sicer poskrbel za nekaj razburjenj na tribunah ptujskega stadiona, ni takoj poslal v slačilnico, saj so Goričani odtekli še nekaj krogov okoli igrišča. Z remijem in točko je bil zadovoljen tudi domači strateg, ki pa se je dotaknil tudi slabe igre v napadu: “S točko sem zadovoljen, nisem pa zadovoljen z igro v napadu. V obrambi smo odigrali solidno, bili pa smo premalo nevarni. Podobne težave imamo vselej, ko igramo z ekipami, ki imajo dobro postavljeno obrambo, kar velja tudi za Gorico. Zavedali smo, da je nevarno iti z glavo skozi zid, zato smo morali v obrambi igrati potrpežljivo. V napadu smo bili premalo agresivni in preslabo kombinirali, premalo igralcev se je vključevalo v zaključek akcij. Imeli smo eno smrtno priložnost, iz katere nismo zadeli, še nekaj polpriložnosti, kar ni bilo dovolj. Mislim, da ekipa skorajda daje maksimum, manjkata nam vsaj dva hitra igralca. Zagotovo pa bomo boljši, ko se v ekipo vrneta Lovro Cvek in Karlo Težak, ki moštvu daje dodatno kvaliteto.”

Obe moštvi sta na ptujski zelenici dobro stali predvsem v obrambi, v napadu pa je bilo, z izjemo nekaj goriških prebliskov, bolj malo videti. Oba trenerja smo zato poprosili še za podrobnejšo razlago težav v napadu. “To je naš limit, ki se ga zavedamo in tam področju moramo delati. Potrebujemo tri ali štiri priložnosti, da zabijemo zadetek, kar je pravzaprav preveč in na treningih moramo to odpraviti,” je bil kratek in jedrnat Apolloni, nekoliko bolj pa se je o težavah svojih napadalcev razgovoril domači strateg, ki ob Kresingerju pogreša še kakšnega napadalca, saj se je visokorasli Hrvat s Smrekarjem v preteklosti zelo dobro znašel: “To je stvar kakovosti igralcev. Sam takšnih igralcev nimam na voljo, imam Kresingerja, ki pa ob sebi rabi še enega napadalca. Ko je Dino igral s Smrekarjem, je imel Kresinger nalogo, da je Smrekarja pošiljal v priložnosti, sedaj pa je sam. Imamo Matjašiča, ki ima hitrost, ampak še ni prišel k sebi, saj je igralec, ki igra po bokih, Kelenc pa trenutno ni v formi. Moja naloga je, da to izboljšam ter skozi treninge odpravim pomanjkljivosti, da bomo v bodoče bolj nevarni tudi za zadetke.”

Ligaške obveznosti se za prvoligaše nadaljujejo že v sredo. Goričani bodo drugo zmago sezone naskakovali pri doslej še neporaženih Domžalčanih, ki v uvodnih četrtini prvenstva sploh niso prejeli zadetka, Zavrčani pa bodo znova igrali na Ptuju, kamor prihajajo Celjani, ki so neporaženi že sedem tekem, a so v zadnjih treh tekmah iztržili le tri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…