Nedelja bo ponudila še zadnji dve tekmi tretje četrtine prvenstva. V Kidričevem bo gostovala poklapana Olimpija, ki še vedno išče prvo pomladansko zmago. Ob Kamniški Bistrici se bosta udarili zasedbi, ki v zadnjih tednih ne najdeta poti do zmage.


Radomljani, ki spomladi v svojo malho niso dodali še niti točke, bodo v domžalskem Športnem parku pričakali Velenjčane. Knapi se lahko v nadaljevanju sezone pohvalijo s štirimi točkami, a so se vse osvojili v uvodnih dveh tekmah z Domžalami in Olimpijo. Po ponižanju Olimpije sredi Stožic je šlo pri Velenjčanih le še strmo navzdol. Po porazu z Gorico je sledila ničla v Kidričevem, med tednom pa so varovanci trenerja Vanje Radinovića izgubili še s Celjem in tako verjetno dokončno ostali brez upov na četrto mesto.

Velenjčani bi lahko z današnjo zmago zaostanek za četrto Gorico zmanjšali na devet točk, a se zdi, da bo za zadnjo četrtino letošnjega prvenstva vseeno prevelik zalogaj, saj je potrebno računati tudi na Celjane in Koprčane, ki so na lestvici pred Rudarjem. Za zdaj se zdi precej bolj realno, da se bodo knapi z Aluminijem in Krškim, ki je z včerajšnjo točko proti Mariboru skočilo pred Rudar, borili za izognitev devetemu mestu. Le-to je že izgubljeno za Radomljane, ki bi morali uprizoriti pravi nogometni čudež, če bi želeli na deseto mesto izriniti katerega od konkurentov pri dnu lestvice.

Foto: JurijKodrun.com

V Kidiričevem domači Aluminij pričakuje Olimpijo, ki v letošnjem letu še ni uspela zmagati. Kidričani imajo razlog za optimizem, saj so v pomladanskem delu poleg treh zmag izgubili zgolj na gostovanjih pri Mariboru in Domžalah, ki so jih v sredo premagale z zadetkom v zaključku srečanja. Ravno nasprotno je pri Ljubljančanih. Da je stanje pri aktualnih prvakih vse prej kot rožnato, govori tudi dejstvo, da so v nadaljevanju prvenstva na petih tekmah osvojili zgolj točko. V letošnji sezoni sta se moštvi srečali že dvakrat in obe je dobila Olimpija z rezultatom 3:0, zmaji pa so dobili tudi obe pokalni preizkušnji.

Aluminiju bo v boju za obstanek pomembna vsaka točka, že na zadnji tekmi so bili ob remi v 88. minuti in glede na težave Olimpije tokrat potihoma pričakujejo vsaj točko: “Čeprav je med tekmami manj časa kot ponavadi, se bomo na naslednjega tekmeca dobro in kvalitetno pripravili. To, da so v slabi seriji, ni nujno dobro za nas. Vseeno pa bi bil že čas, da jih tudi mi premagamo ali iztržimo najmanj točko, je za klubsko spletno stran srečanje napovedal mladi Dejan Petrovič.

Olimpija pod vodstvom povratnika Marijana Pušnika še ni uspela zmagati, a Dravograjčan ostaja optimističen: “Aluminij ima pozitivno serijo rezultatov, tega se zavedamo. Ampak vseeno, smo Olimpija, zato gremo v Kidričevo po tri točke. Pomembno bo dobivati duele, igrati napadalno in kot ekipa. Fantje se tega dobro zavedajo.” Težav s kaznovanimi ni niti v domačem niti gostujočem taboru, a imajo v gostujočem taboru kljub vsemu težave s sestavo ekipe.  

Ljubljančani se namreč soočajo z večjim številom odsotnih igralcev, zato bodo v prvi postavi znova potrebne spremembe, za nastop na Štajerskem sta namreč vprašljiva tudi Cretu in Eleke. Pušnik ob tem še vedno ne more računati na Danijela Miškića, ki ga sicer kmalu pričakuje na treningu. Veliko napak je storila tudi obrambna vrsta, Denis Klinar kljub vsemu verjame v pozitiven razplet: “Čas je, da pričnemo pozitivno serijo. Moramo strniti vrste in ustvariti pozitiven rezultat. Vzdušje v ekipi po slabem začetku ne more biti najboljše, a po takšnih rezultatih je to povsem normalno. Vsi nam očitajo, da ne igramo kot ekipa, jutri pa želimo dokazati, da to ni res,” v upanju na boljše jutri zaključuje Klinar: “Upam, da se bo začelo novo poglavje.”

Pomembna tekma za oba nasprotnika, Kidričani lovijo Rudar in Krško, ki sta na sedmem oziroma osmem mestu, medtem ko si Olimpija skuša povrniti samozavest pred nadaljevanjem prvenstva, ogroženo je tudi drugo mesto, saj so jo dohitele Domžale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…