Na obtožbe Mariborčanov v povezavi z rasističnimi žaljivkami na tekmi 22. kola Prve lige Telekom Slovenije so se odzvali tudi v Olimpiji in zanikali, da bi na omenjenem derbiju v praznih Stožicah prišlo do rasističnih žalitev. [pullquote]Danes smo po zelo resnih obtožbah s strani NK Maribor v klubu opravili pogovor z našim igralcem Miroljubom Kostićem, ki zagotavlja, da igralca Maribora Jeana-Philippa Mendyja ni žalil na rasni osnovi.[/pullquote]

Po novinarski konferenci Maribora, kjer je predsednik Bojan Ban ostro kritiziral obnašanje nekaterih igralcev in strokovnega štaba Olimpije, so se odzvali tudi v taboru zeleno-belih. V izjavi za javnost so zapisali, da po opravljenih pogovorih njihov igralec Miroljub Kostić temnopoltega Francoza Jeana-Philippa Mendyja ni žalil na rasni osnovi. Zadnjo besedo bo imela Nogometna zveza Slovenije, ki je danes prejela prijavo slovenskega prvaka, zato bo o nadaljnjih korakih odločala Disciplinska komisija.


Izjavo v celoti si lahko preberete v nadaljevanju:

ZADEVA: IZJAVA ZA JAVNOST NK OLIMPIJA LJUBLJANA
Po današnji novinarski konferenci NK Maribor in številnih obtožbah na račun našega kluba, smo se primorani odzvati.

Ponavljamo, da NK Olimpija Ljubljana obsoja vse vrste rasističnega vedenja in popolnoma podpira politiko ničelne tolerance do tovrstnega obnašanja. To smo jasno in javno sporočili tudi po tekmi 4. kroga med Olimpijo in Mariborom, ki je bila 2. 3. 2014 v Ljubljani, na kateri je sodnik zaradi rasističnih vzklikov s tribun, za nekaj minut prekinil srečanje. Takrat je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije vodil postopek in naš klub kaznoval.

Danes smo po zelo resnih obtožbah s strani NK Maribor v klubu opravili pogovor z našim igralcem Miroljubom Kostićem, ki zagotavlja, da igralca Maribora Jeana-Philippa Mendyja ni žalil na rasni osnovi.

Po naših podatkih o kakršnihkoli rasnih žaljivkah med igralci nista poročala niti delegat, niti glavni sodnik sobotne tekme.

Verjamemo svojemu igralcu, ki zatrjuje, da ni bilo žaljenja na rasni osnovi. V kolikor uradne osebe ugotovijo, da je do tega dejansko prišlo, bomo seveda nemudoma ukrepali in sprejeli ustrezne sankcije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…